от bmw6810 » 07 Мар 2010, 22:51
През цялото време в коридора пред килиите бяхме двама колеги. И през цялото време сме имали за изпълнение задачи.Понякога се натрупват 4-5 килии за отваряне и няма време да се наблюдават останалите. Все пак се предполага,че през деня е по малко предполагаемо да има суицид. Ако е искала да привлече внимание, може би е щяла да го направи когато се сменят смените в 08.00 или когато се раздава храната. Така ще има време да реагираме. А тя си е написала предсмъртното писмо и с нищо не подсказваше,че е намислила да се самоубива. Аз съм на мнение, че по НИКАКЪВ начин неможеш да спреш някой, който е решил да се самоубива.
Камери има, но те са в коридорите и както казваш ти, поскоро са, за да ни следят нас. Но, в случая ни помагат. Поне за сега. Защото роднините и са изказали мнение,че ние сме я убили и после, за да замаскираме положението сме вързали връвта. И щели да ни съдят. Камерата доказва, че ние не сме влизали вкилията. И съдебно- медицинската експертиза е доказала, че става въпрос за самоубиистно. Т.е. без насилственна смърт.
На мен друго ми е интересно- как така не може да има камери в килиите, защото им се нарушава личната неприкосновенност, а ние можем и трябва да ги гледаме. Това не е ли пак нарушаване на неприкосновеността? Дакато не поставят камери в килиите, нещата няма да се оправят. Тогава поне ще има поголям периметър на наблюдение. Защото сега какво се вижда през една шпионка...?
Сектор "Арести" гр. В. Търново