СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 24 Фев 2010, 19:34

кога ще стане ясно за близо година какво е постигнало сдружението??????
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот zamsszb1 » 25 Фев 2010, 00:31

TУк не се дава отчет, колега! Неочаквай да го намериш тук.

:twisted:
zamsszb1
 
Мнения: 176
Регистриран на: 08 Юли 2009, 14:03

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 25 Фев 2010, 09:38

Някой да е казал,че чака отчет тук???? На един прост въпрос ли не може да се отговори??? Попитах кога, не къде?????
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 28 Фев 2010, 20:46

innocent написа:Някой да е казал,че чака отчет тук???? На един прост въпрос ли не може да се отговори??? Попитах кога, не къде?????


Спокойно колега , на 27.03.2009 год. ще се проведе Общо събрание на ССЗБ и тогава ще има много отговори на доста въпроси които ни касаят всички членове на синдиката. Ако желаеш да присъстваш на ОС свържи се с председателя на твоето дружество за повече разяснения. Необходимо е всички ние да се обединим и да работим заедно за постигане на целите които сме си поставили.
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот bareta » 10 Мар 2010, 19:44

НА ВНИМАНИЕТО НА УС НА СФСМВР. НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА ТЪРПЯТ ПОДИГРАВКИТЕ СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР И ВЪВ ВРЪЗКА С ПОСЛЕДНИТЕ "ПОЛОЖИТЕЛНИ" ПРОМЕНИ В МОТИВАЦИЯТА, ВИ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПОМИСЛИ ЗА ДАТА ЗА НОВ МНОГОБРОЕН ПРОТЕСТ, КОЙТО ДА СЕ ПРОВЕДЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.
ПРЕДЛАГАМ на " 20 ИЛИ 21.03 2010г. ДА СИ КАЖЕМ "ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ" ПРЕД НС, ПРЕЗИДЕНСТВОТО И МС.
НА 22.03 В СОФИЯ ПРИСТИГАТ КОМИСАРИТЕ НА ЕС, КОИТО ЩЕ ОЦЕНЯВАТ ГОТОВНОСТТА НА РБ ВЪВ ВРЪЗКА С ШЕНГЕНСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ.
bareta
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Авг 2009, 12:53

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 11 Мар 2010, 21:28

Уважаеми колеги, членове на СФСМВР, приятели!

След допитване до Синдикалните Дружества на СФСМВР от страната УС на СФСМВР определи:

Провеждаме национален протест под мотото „Да върнем МВР на хората!” на 20.03.2010 г. от 12.00 ч. пред Народния театър!

Причините за това решение са:

- Липсата на реален диалог с МВР по поставените от нас проблеми.
- Архаичната и несъобразена с европейските ценности нормативна база по която работим.
- Неизпълнение на исканията ни за увеличаване на заплатите, заплащането и отчитането на труда спрямо КТ и ЗДС, както и подобряването на материално-битовите условията на труд на работните места.
- Наличие на субективно третиране на служителите при определяне на условията, при които следва да се получава възнаграждение за извънреден труд, както и за специфични условия на труд.

ИСКАМЕ:
Ръководството на МВР да започне реален и ефективен диалог със СФСМВР за решаване на поставените от нас проблеми, като приеме СФСМВР за равноправен и пълноценен партньор.
Да се преустанови практиката на прилагане на двоен стандарт спрямо служителите на МВР, като при предприемане на действия спрямо служители и техни искания да се изхожда от обективни обстоятелства и законови основания.
Да се преустанови субективното и необосновано преназначаване на служители от едно структурно звено в друго. Да започне активното прилагане на заложените в НК, НПК и ЗМВР мерки за защита на служители на МВР.
Да се извърши незабавна промяна на глава ХХ от ЗМВР, като в нея да бъде задължително включен функционален имунитет на синдикални членове, участващи в синдикалните ръководства и управителните органи на СФСМВР съгласно чл. 333, ал. 3 КТ.
Да се подобри материално-техническото и финансово – ресурсно обезпечаване на дейността на служителите от МВР в съответствие с функционалните им задължения в срок до 2 месеца. От Министъра на вътрешните работи да бъде предоставена конкретна и публично оповестена програма за предстоящите действия в тези направления на дейност в срок до 1 месец.
Извънредният и нощният труд на служителите, както и времето на разположение да се заплаща в съответствие с разпоредбите на КТ и ЗДС и да се прекрати сегашното дискриминационно отношение на държавата спрямо служителите на МВР в тази насока.
Да се увеличат средствата за вещево доволствие, като оборудването и екипировката на униформените служители да съответстват на стандартите на ЕС в тази област, както и средствата за храна да се увеличат двойно.
Да се увеличи основната работна заплата на служителите и работещите в МВР.
Да се запази съществуващата нормативна уредба по отношение на получаваните от служителите обезщетения при напускане на МВР и при пенсиониране, като обезщетенията да бъдат изплащани до 45 дни след прекратяване на трудовите или служебни правоотношения.
Уверени сме, че решаването на поставените от нас проблеми ще повиши статуса на служителите в МВР и ще подобри условията, при които се изпълняват заложените в ЗМВР цели и задачи, ще бъде в интерес на цялото общество, както и на останалите страни-членки на Европейския съюз.
08.03.2010 год

Колеги , смятам , че това в голяма степен касае и нас.В огромната си част исканията ни се покриват с тези на членовете на СФСМВР а и ситуацията относно преговорите с МП е дори и по зле от тази на колегите. Затова трябва да подкрепим инициативата и да се включим в активно в мероприятието. Колегите от СД София са в разговори с г-жа Радка Павлова -член на УС на СФСМВР ,а аз с г-н Борислав Мазнев- зам.Председател на УС на СФСМВР и след като стиковаме с тях нещата ще ви съобщим как ще се включим в националния протест.При създалата се конкретната ситуация в системата на МП скоро може да се наложи и колегите да помагат в наше подобно мероприятие. ;) Само заедно можем да постигнем успехи!
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 11 Мар 2010, 21:44

"За всички колеги от Пловдив, желаещи да дойдат на 20.03.2010г. в София, СД при 01РУ Пловдив е наело автобус. Ще можете да пътувате безплатно
сл.тел. 32119" - това е от колегите от СД на СФСМВР Пловдив

А за членовете на СД Пловдив ССЗБ можете да се обадите на председателя Иван П.Петров за уточнение и организиране на групата.Можем да се групираме в няколко автомобила като горивото ще го платим от членския внос. ЗАЕДНО СМЕ ПО СИЛНИ!
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот defence » 14 Мар 2010, 11:39

;)! ОСИГУРОВКИ СРЕЩУ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА!

Държавните служители, в т.ч. и служителите в МВР да плащат сами осигуровските си, предлага правителството. На фона на ниските заплати и „спестените” плащания за извънреден труд и работа при застрашаващи живота и здравето условия, това намерение звучи, меко казано, цинично.

Вярно е, че като държавни служители в МВР сме освободени от задължението да плащаме осигуровки - вместо нас го прави държавата. Срещу освобождаването от това задължение обаче ние сме лишени от ред права, на които се радват останалите граждани на Р България:
- Нямаме право да напускаме страната, без да уведомим работодателя. Нямаме право да напускаме дори гарнизона (каквото и да значи това след девоенизацията на МВР), без да уведомим работодателя.
- Нямаме право на колективен трудов договор.
- Нямаме право на ефективна стачка.
- Нямаме право да работим и на друго място.
- Нямаме право да членуваме в политически партии.
- Лишихме се и от ред други права, подписвайки декларациите за достъп до класифицирана информация.

Да, за разлика от останалите граждани имаме някои допълнителни права.
- Правото да носим оръжие. "Макаров" със стоп патрони срещу "Калашников" с бойни.
- Правото да ползваме безплатно градския транспорт при изпълнение на задълженията си. В края на миналата година се опитаха да ни го отнемат. Запазихме си го. Честито на колегите от Кюстендил например - сега могат да продължат да се возят безплатно по всички линии на автобусния транспорт, трамваите и метрото под Хисарлъка.
- Правото на неприкосновеност при изпълнение на служебните задължения. А в кой нормативен акт е дефинирано понятието "неприкосновеност"?

Едва ли има служител на МВР, който да има нещо против да се изравнят задълженията ни с тези на останалите граждани на Р България. Но при условие, че се изравнят и правата ни!
Някои политици прозряха, че идеята щяла да предизвика недоволството ни. Но то вече беше предизвикано от някои други идеи - както и от липсата на някои такива. Очаквахме увеличение на доходите си. Дотук тенденцията беше към намаляване.
Ако това с осигуровките се приеме без разликата да бъде покрита по някакъв начин, къде отиваме? С 10-15% по-малко и от сега? Ще се компенсира ли по някакъв начин реалното (и поредното) орязване на доходите ни?
Ако до 20.03. 2010 г. не получим някакъв отговор на този въпрос (както не получихме досега и на доста други), какво ни остава, освен да заявим на висок глас, че ще се борим за малкото останали ни права докрай? :cry: Копирано от : http://sfsmvr.org/
defence
 
Мнения: 88
Регистриран на: 08 Сеп 2009, 08:38

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 14 Мар 2010, 20:30

Не знам за вас колеги, но ако това стане веднага ще напусна. Сега взимам баснословната заплата от 690лв. Ако си плащам осигуровките ще падне наи малко с 100лв. Стане ли това в същия месец съм си пуснал молбата за напуснане! Който иска да им работи!!!!!!!!
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот cz75bdpolice » 14 Мар 2010, 21:02

Ами и вие от Затворите с нас на 20.03.в София.Да им припомним,че един ден и те може да дойдат при вас.В раирани одежди :lol:
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=zM_MEAijeu0
Аватар
cz75bdpolice
 
Мнения: 631
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:50

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 14 Мар 2010, 21:09

Там сме, задължително! Места има с южно изложение.Ако трябва ще ги резервирам.
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 14 Мар 2010, 21:26

А синдиката какво ще предприеме??? Или ще чакаме да стане факт и тогава да се сетим????
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот cecimihailov » 14 Мар 2010, 21:30

Аз мисля , че е справедливо да си плащаме осигуровките сами , но в случая не е важно какво миля аз , втори или трети .Водещо при вземането на такива решения е да бъдат съобразени с практиките и политиките на останалите страни от ЕС. Предвид това , че в последните години ставаме обект на сравнение с колегите от развитите европейски страни и се поставят цели за достигане на техните стандарти в дейностите , които извършваме е адекватно същите да служат за база и в случай късаещи трудовоправни , социално и здравноосигурителни норми и реформи.Аз съм за подобна мярка само в случай , че към този момент се намери механизъм онези, срещу които е предприета да бъдат компенсирани и занапред да не съществуват обстоятелства, които са причина обществото да бъде рзделяно .Липсата на гаранции , че доходите на ДС няма да намалеят ще доведе единствено до нарастване на и без това съществуващото напрежение.

По отношение на мероприятието на 20.03. очкавам в сайта на СФСМВР , както и тук в раздела създаден за информация и изразяване на мнения на членовете на ССЗБ да бъде отворена такава тема и предвид това , че сайта на сдружението все още е в процес на разработка да бъдат отразени позициите и онова , което е договерено между двете СО.
Цветан Михайлов-Председател СД гр.Сливен към ССЗБ
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

sszb_sliven@abv.bg
Аватар
cecimihailov
 
Мнения: 346
Регистриран на: 18 Авг 2009, 09:41

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 14 Мар 2010, 21:37

Когато стандарта на живот ни стане като на европейците тогава можем да говорим за уеднаквяване на каквото и да било.
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот innocent » 14 Мар 2010, 22:53

Честито вместо да ни вдигнат заплатите от първи април ще ни ги намалят! Е те това се казва кадърно правителство, браво! Странно как така имат пари да си вдигат тяхните заплати на всеки три месеца, а за нас нямат. Та не стига това, ами ся и трябва да плащаме на здравната каса понеже имали липси от минали години. Там ще идат парите ни. Нищо, че като идеш на лекар си плащаш всичко, нищо че на личните лекари никой не им търси сметка колко хора по 2,50 са прегледали. Факта е, че ни орязват заплатите. Синдиката да постави пред МП служителите да могат да работят легално на второ място без значение каква е работата. Иначе как ще закърпваме бюджета нема идея........
innocent
 
Мнения: 132
Регистриран на: 04 Ное 2009, 22:19

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот nabludatel_1 » 14 Мар 2010, 23:20

Не се гневи човече!....Файда никаква! То някои и сега си работят тайничко в частния сектор...шубе не шубе...и те деца хранят! Пък и да ги хванат много важно....голямата заплата ще изпуснат! И кво стана ?!...Нападението е най-добрата защита. Като ви прикарват да доработвате..става реч да кротнете. А почивните дни, а официалните празници...? Има синдикални пари...има добри адвокати и ако тука не става нищо ....в Страсбург...така е модерно и май само на Европейския съюз имат страх! Този съд май беше за правата на Човека.....А вие още ли сте Хора!?
nabludatel_1
 
Мнения: 25
Регистриран на: 22 Юни 2009, 21:32

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот todoroff » 15 Мар 2010, 11:10

nabludatel_1 написа:Не се гневи човече!....Файда никаква! То някои и сега си работят тайничко в частния сектор...шубе не шубе...и те деца хранят! Пък и да ги хванат много важно....голямата заплата ще изпуснат! И кво стана ?!...Нападението е най-добрата защита. Като ви прикарват да доработвате..става реч да кротнете. А почивните дни, а официалните празници...? Има синдикални пари...има добри адвокати и ако тука не става нищо ....в Страсбург...така е модерно и май само на Европейския съюз имат страх! Този съд май беше за правата на Човека.....А вие още ли сте Хора!?


RESPECT !!:) !!:) !!:) Точно от това се нуждаем.Крайно време е!
Аватар
todoroff
 
Мнения: 18
Регистриран на: 10 Мар 2010, 14:25

ПредишнаСледваща

Назад към Синдикат на служителите в затворите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта