Дали вече не е готов ЗИД на ЗМВР,няма го още на сайта на МВР
може да е достигнал до някой предварително,дали се предвжда промяна в гл.20?
ntvladimirov написа:Неколко години се водят преговори иии нищо. Общо взето последните двадесетина години се повтаря това. Съберат се обещават си нещо и накрая нищо.Дока да видиш и си готов за пенсия. За 30 г. служба съм се нагледал на много неща. Не вярвам нито на синдикати нито на правителства. И повярваите ми не съм единствен но повечето, да не кажа всички колеги се страхуват да признаят това публично.Дано поне децата ни да са по добре.
pavlin_sof написа:най-важното в този проект май е "шенген" и механичното събиране на "гъ зъ" с пожарната,като добавиш разквартирането на дознателите в "бопа" и криминална,май с това се изчерпва проекта.Едва ли на някой му пука за колизията на гл.20 с останалите норми по българското право.Защо ли?
Ами ,защото синдикатите в МВР хем ги има де юре,хем ги няма.ССП е някакъв псевдо аналог на НСТС,който не може да взема решения касаещи възрастта за пенсия,това ще се реши в НСТС,където МВР синдикатите не са представени.Нещо повече.В НСТС има три страни най-малкото това се вижда от неговото наименование,в ССП те са две-работодател и синдикат,липсва представтеля на държавата,пардон-ГРЕШКА.Представени са -две в едно,очаквано добра кмбинация.
Защо ми е на мен споразумение с министъра,като то съвсем не е и не може да има силата на КТД по смисъла на КТ.И на последно място,но не по важност-къде е независимостта на синдикалният първенец,без функционален имунитет няма свобода на волеизявлението,а без него няма социална справедливост.
Докато не се промени гл.20 няма да има реални гаранции за упражняване на трудовите права и възможността на синдикалните обединения да оказват влияние върху тези процеси.Ще присъстват проформа на подобни съвети,за да облекат във власт вече взето решение. Няма да има интерс от повсеместно членство в тези организации,което означава липса на представителна власт. Това обаче не означава ,че трябва да спрем.
ntvladimirov написа:Не знам дали за добро или за лошо но общо взето работата в полицията от началото до момента на пенсиониране преминава в очакване.А, сега да променят нещо , а, после. Оп идва ново правителство и всичко започва от начало.Новото правителство си прави собствени служби, обещава нещо на синдикатите да си седнат на задника.Неколко години се водят преговори иии нищо. Общо взето последните двадесетина години се повтаря това. Съберат се обещават си нещо и накрая нищо.Дока да видиш и си готов за пенсия. За 30 г. служба съм се нагледал на много неща. Не вярвам нито на синдикати нито на правителства. И повярваите ми не съм единствен но повечето, да не кажа всички колеги се страхуват да признаят това публично.Дано поне децата ни да са по добре.
pavlin_sof написа:какво все пак ще предложим на ръковдството......?
cvete написа:... прочетох го и се "чудя" дали ми харесва
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта