СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 07 Окт 2010, 18:45

http://www.capital.bg/blogove/pravo/201 ... zatvorite/

...."В докладите от посещенията неизменно се констатира, че персоналът в местата за лишаване от свобода е недостатъчен и се препоръчва на българската страна да предприеме мерки за увеличаване броя на служителите в затворите и арестите, преди всичко на надзирателите и медицинските специалисти. Установена е висока степен на толерантност сред служителите и лишените от свобода....." - И какво направи по въпроса МП и ГДИН ??????
......"В хода на провежданата административна реформа съхранихме личния състав и не сме извършили реални съкращения на служители. Така внесохме успокоение сред състава за бъдещето му, създадохме предпоставки за нормална работна среда, увереност, сигурност и желание за професионална изява. / :lol: ХА-ХА-ХА-ХА :lol: /Следва да се отбележи, че отливът на кадри от системата е непрестанен. Причините за това са непривлекателният труд и враждебната среда, в която работи преди всичко надзорно-охранителният състав, както и ниското заплащане. Всяко ново съкращение сериозно възпрепятства сигурността в местата за лишаване от свобода и нормалното изпълнение на служебните задължения......" - И какво направи по въпроса МП и ГДИН ??????
......"Независимо, че своевременно се обявяват конкурси за окомплектоване на щата, предвид продължителността на конкурсните процедури и текучеството (напускане на служители поради тежките условия на труд), недостигът на кадри постоянно се увеличава. Поради намаления брой на надзорно-охранителния състав и липсата на медицински кадри почти ежедневно се налага обособяване на външни постове за лечение на лишени от свобода извън затвора, с което още повече се намалява броят на надзорния състав в корпуса и се затруднява дейността по обезпечаване на сигурността и охраната. Това, от друга страна, води до липса на възможност служителите, особено от надзорно-охранителния състав, да ползват полагаемия им се платен годишен отпуск. Те работят на сгъстен график и при голямо натоварване......" - И какво направи по въпроса МП и ГДИН??????

Отговора е НИЩО !!!!!
До кога ръководството ще си затваря очите пред проблемите на своите служители?????
До кога проблемите и правата на затворниците ще са по важни от тези на държавните служители?????
ДО КОГА !?!?!? :evil: :evil: :evil:
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот defence » 11 Окт 2010, 18:32

Служителите на затворите ще се включат в протеста на полицаите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=600470

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1 ... tirat.html
defence
 
Мнения: 88
Регистриран на: 08 Сеп 2009, 08:38

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 11 Окт 2010, 20:32

Синдикат на Служителите в Затворите в България
PRISON EMPLOYEES’ TRADE UNION IN BULGARIA (PETUB)


До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДЕКЛАРАЦИЯот Управителния съвет на ССЗБ


Във връзка с ескалиращото недоволство и напрежение сред заетите, ангажирани с охраната на местата за лишаване от свобода, пасивността и незаинтересоваността на отговорните институции в страната към професионалните и социалните проблеми на служителите , отлагането на които могат да доведат до невъзможност да изпълняват възложените им функции , липсата на ясна и конкретна стратегия , която да обобщи визията за промени в статута им , продължаващата непрозрачност при назначването и развитието на кадрите в системата , както и тенденциозно отношение към представители на сдружението от страна на ръководители на териториални служби , ССЗБ заявява готовност да участва солидарно във всички законни протестни действия заедно със СФСМВР, при отказ да започне незабавен ефективен социален диалог за решаване на проблемите съпътстващи членовете на синдикалните организации.
09.10.2010 г. УС на ССЗБ
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот katana1977 » 11 Окт 2010, 21:19

Благодаря, колеги!
То се е видяло, че ще сме така - заедно!
Благодаря!
Заповядайте на обсъждането в Панагюрище в събота, 12:00ч., театъра. Там сме поканили председателите на синдикални дружества към СФСМВР, за да чуем какво искат хората - и това ще направим. Вече имаме потвърждение от член на Вашия УС.
Нямаме готова софра и спане, но - сърце да е широко.
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 13 Окт 2010, 19:12

То за софра приятели колкото искаш. Истинските приятели се познават в тежки моменти като този.На срещата сме изпратили наш представител и ще очакваме с нетърпение резултата за да можем и ние да се включим рамо да рамо с вас в предстоящите мероприятия.Все се надявам ,че разума ще надделее но ако това не се случи ще трябва да защитим правата си а когато сме заедно сме по силни.Успех.
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот White Wolf » 14 Окт 2010, 09:28

Без подобаващ натиск,и съответните действия ще продължат да бъдат потъпквани Служителите на ГДИН,никой не му пука за нас,и приемат с насмешка изброяваните проблеми,дори някои некомпетентни журналистчета започнаха да се гаврят с нас и призива ни за промяна към по добро на Пенитенциярната система.
Не искат да приемат факта че се полага труд,който не се заплаща подобаващо,и това че служителите работят 10 пъти над определената норма за жълти стотинки........
Противоречията в Системата,се пораждат от липсата на взаимоуважение
Аватар
White Wolf
 
Мнения: 38
Регистриран на: 19 Мар 2009, 20:44

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 17 Окт 2010, 22:08

ИЗЧАКВАНЕТО СВЪРШИ!
ВРЕМЕ Е ЗА ЕФЕКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ!


ССЗБ ЗАПОЧВА СЪВМЕСТНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ СЪС СФСМВР
ПОДКРЕПЕТЕ НИ !
На 09.10.2010г,УС на ССЗБ излезе с декларация,с която обяви,че Синдиката на служителите в затворите в България е в протестна готовност.По този повод Ви уведомявам ,че първият протест е на 24.10.2010г.от 12.00ч.в градинката пред МВР по иниациатива на СФСМВР.Всеки който е съпричастен към нашите проблеми
може да изрази своята солидарност към нас,присъствайки на посоченото място!
НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАМ - А ВИЕ !?!?!?
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 18 Окт 2010, 21:00

Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот murselago » 18 Окт 2010, 23:46

Колеги обръщам се към управителния съвет на ССЗБ.Забелязват се следните слабости във дейноста ви.
1.Нямате определени говорители с нужните ораторски качества и опит,които да представят синдиката пред медийте и българското общество.Всяка сериозна организация е длъжна да има такива,в противен случай ще ставаме "за мезе" на медийте.Перепоръките на Иван Петров от типа -всеки който му се отдаде възможност да говори,нека говори! -бяха лековати и необмислени.Резолтата от Стара Загора всички го видяхме.
2.Ръководителите на синдиката не представят проблемите систематизирано с възможни практични вариянти за решение които да се представят пред обществото.Знаят,че исканията им са справедливи,но нямат юредическа убоснованост и идея как да ги постигнат.Надъхването ще стачкуваме братя са като приготовленията на Иванчо дето ще ходи при Марийка да си иска,но не е сигурен какво точно ще иска.
3.Сериозна опасност от фалиране на синдиката в близко бъдеще заради ненужни и неубосновани изразходвания на средства.За пет месеца има реален плюс около 1000лв,не става ясно за пет месеца къде и как са изхарчени близо 6000лв.
4.Няма налична организирана централна група от хора за защита на надзирателите по места и пред "ГДИН" при опит от страна на администрацията да извива ръцете на служителите и да ги кара да работят извънредно при и без това системното ни надработване.Или "с две думи",не виждаме подкрепата на синдиката реално до нас.Присъствието на повече хора винаги впечатлява,даже и да не им се иска на началниците не могат с лека ръка да пренебрегнат добре представена протестна нота или молба за среща на живо с неподчинени им пряко надзиратели.

И накрая за да победим ни трябват три неща: Добро разузнаване.Добро материално подсигуряване. И МЪЖЕ!
murselago
 
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Авг 2009, 19:22

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 19 Окт 2010, 11:52

Уважаеми колега, както неведнъж сме казвали УС на ССЗБ е отворен за градивни критики и предложения за развитието на Синдиката.За съжаление до сега рядко се случва това ,обикновенно се критикува заради самата критика или по неясни за нас подбуди, а конкретни предложения почти няма.Това е типично за нас българите, всеки да критикува и да чака на готово друг да му свърши работата.Конкретно за твоето обръщение :

От предишните ти изказвания тук ясно се вижда негативното ти отношение към този УС ,дори още преди да бъде избран ти предричаш "апокалипсис "и разподане на СО под неговото ръководство. "29 Мар 2010, 20:09 КОЛЕГИ с новия управителен съвет на ССЗБ,който ще влезне във функция след два месеца започва
за всички нас " С Т Р А Ш Е Н Ф И Л М - 2"Ч Е С Т И Т О ! ! !СЛЕД ТОВА ОСТАНКИТЕ ОТ СИНДИКАТА ЩЕ БЪДАТ ОТКРИТО ПРЕЗ 3120година ОТ ГУПА АРХЕОЛОЗИ ОТ "ГДИН", КОИТО ЩЕ УСТАНОВЯТ МНОГО СЧУПЕНИ КОСТИ И ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА ЕКСПЕРТНАТ КОМИСЯ ЩЕ БЪДЕ.ЧЕ ВСИЧКИ СА БИЛИ МНОГО ЗДРАВО ЗДЪВКАНИ."
Този УС беше избран на ОС на 29.05.10год и официално функционира от средата но месец юни 10 год. Това разбира се е твое лично мнение и явно дори и фактите не могат да го променят.Многократно сме отговаряли в други форуми на подобни необосновани писания и въпреки че свободните форуми не са мястото където се дава отчет за дейноста на никоя организация аз ще ти отговоря:
1.Ние от УС сме обикновенни надзиратели като всички вас и никой до сега не се е занимавал със синдикална дейност по обясними причини.Същевременно с изграждането на СО ние изграждаме и себе си като синдикалисти и с помоща на колеги от други СО постепенно придобиваме нужните умения.Не можем да си позволим пиар консултанти като големите организации а и нямаме достатъчно подготвени хора за говорители./ако някой се наема с тази функция моля да се обади/.До преди 4 месеца никой не беше чувал за нас ,но сега благодарение на медиите/няколко участия в най гледаното време/ вече обществото знае за нашите проблеми и ни подкрепя.А и СД са разпръснати в цялата страна и един говорител не може да откликне на интериса на всички медии.Или предлагаш да си направим пресцентър ?? Ако има колега който има възможности и е готов да се заеме с тази задача то нека да заповяда в УС за организиране.
2. Проблемите които се поставят са систематизирани и съгласувани с юристи и се работи по точно определен план за решаването им.Разбира се проблеми в ГДИН много и веки един от тях е важен, но немогат да се решат всички наведнъж и лесно.По важното е ,че се работи по тези проблеми и има развитие на доста от тях.Колкото до протестните действия ,това също е начин за решаване на проблеми които не могат да се решат/или няма желание от ръководството/ по друг начин и се надяваме на подкрепата на всички колеги.
3 Данните ти за финансовото състояние на Синдиката са абсолютно неверни ,както в приходната така и в разходната част.УС ще направи финасов отчет в края на годината и на ОС ще запознаем с него всички наши членове. Интересно ми е откъде имаш дани за финансовато състояние на СО,отчет до м.05.10год беше направен на ОС а друг такъв не е правен..????? Или отново "Тъмни "прогнози?
4.Не веднъж от УС и лично аз сме предлагали на СД да подкрепим дори и с писъствието си техни прояви.До сега такова съдействие не ни е поискано.Създаването на определена група е невъзможно поради естеството на работата ни но имаме готовност по всяко време при своевременно поискване от СД да реагираме. Аз и колегите от УС сме тогови по всяко време да се срещнем с когото и да било и да защитим справедливите позиции на колегите по места. Не ни е страх и сме застанали зад своите думи и дела с имената и подписите си! /не се крием зад анонимни потребителски имена/
5. Отново и отново призовавам всички членове и симпатизанти на ССЗБ ,нека всеки да помотне с каквото може защото синдиката не е скамо УС а всички ние сме Синдиката и не може да се чака на група хора да свършат всичко. Само всички заедно ще успеем да постигнем резултати в борбата за защита на нашити права и интереси. Очаквам твоите конкретни предложения а не само приказки
.Колкото до последното ти изречение съм съгласен с тебе ,нистина ни трябват добро материално подсигуряване. И МЪЖЕ които не само приказват но и вършат работа.
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 22 Окт 2010, 10:24

В българските затвори и следствени арести 24 часовите дежурства се
отчитат като 20ч.Извънреден труд не се плаща.Съотношението охранявани-охраняващи е далеч от предписаните препоръки на международните организации инспектиращи МЛС.Служителите немогат да ползват отпуск при реда и условията предвидени в КТ.Условията на труд са най - лошите в ЕС.
За това :
КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ!ЕЛАТЕ НА 24.10.2010г. В 12:00ч. В ГРАДИНКАТА ДО МВР ДА ПОКАЖЕМ СВОЯТА РЕШИТЕЛНОСТ ДА ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА СИ! ДА ПОПИТАМЕ ГЛАСНО , ЗАЩО МП НЕ СПАЗВА ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО !ДА КАЖЕМ "НЕ" НА АБСУРДИТЕ ,"НЕ" НА ПРОИЗВОЛА НАД СЛУЖИТЕЛИТЕ!

ЗАЕДНО МОЖЕМ !

ИЗЧАКВАНЕТО СВЪРШИ!

ВРЕМЕ Е ЗА ЕФЕКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ!
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот dakota_ » 22 Окт 2010, 18:35

Днес търсих по телефона един колега от Врачанският затвор,едва след обяд успях да го открия...В затвора във Враца тече конкурсната процедура за заемане на длъжността "Надзирател" и днес е бил поредният етап от изпита по физическа подготовка.
От колегата научих,че за 10(десет) места има над 100 кандидата и същият се е принудил да си изключи телефона,защото бил вдигнал ръце да го търся за "съдействие" на принципа "наш човек" и му било дошло до гуша от хора,решили на всяка цена да станат надзиратели в затвора...
Не мога да си обясня,защо има толкова много желаещи да заемат подобни непривлекателни места...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот kuka5 » 22 Окт 2010, 20:42

dakota_ написа:Не мога да си обясня,защо има толкова много желаещи да заемат подобни непривлекателни места...

Все си мисля, че на никой не му се работи и в мините, но и за там има кандидати, това не значи, че там условията и заплащането са супер, вероятно поговорката за влака и пътниците си е актулна.
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот dsuzunov » 22 Окт 2010, 21:46

Не мога да си обясня,защо има толкова много желаещи да заемат подобни непривлекателни места...

Защото не знаят в какво "приключение" ще попаднат. Те, ако знаеха....
Димитър Узунов - Пловдив
Аватар
dsuzunov
 
Мнения: 1600
Регистриран на: 19 Дек 2008, 10:35

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот liliqs » 23 Окт 2010, 11:15

Веднага ще ти отговоря защо искат да работят в затвор. Защото е държавна работа и според тях не се работи много парите като за начало ги задоволяват после ще се открехнат на игри. Всичко ще им е позволено стига да не се вижда на камерата пък ако се случи някой осъден да го е тормозил в училище или пред блока стой та гледай. Имам приятели които точно така процедират работят в затвор , но също така имам и приятели от другата прослойка така че ако няма човешко отношение не получаваш и ти такова. Пресен пример от ОЗ-Плевен там има един надзирател БИСЕР ГЕОРГИЕВ мисля че се казва, та въпросния комплексар е способен на какви ли не низости за да наклевети колега, мизерия да му направи (е нали е завършил Симеоново ),пък да не говорим как се държи със затворниците. Мисълта ми беше да не гледаш в паницата на другия защото се оказва че твоето ядене е по развалено. И за да не се чудите защо го пиша ще ви кажа. Мъжът ми беше там за няколко години и този човек знаейки че няма как да му се отвърне всячески се опитваше да унижава мъжът ми, и за да не се стигне до саморазправа се погрижих да науча и най-скритите му тайни (жена му ми стана приятелка-споделя ми) така че когато нямаш нормално отношение към всеки човек не получаваш такова.По принцип не съм лош човек но не вярвам в системата и имам пари да водя 2 дела в Страсбург(не разчитам на мъжа си) така че когато някой безнаказано предизвиква мъжа ми ще си получи това което заслужава . И не всеки в затвора е виновен не го забравяйте, и все някога излиза. Не искам да ви обидя има много свестни между вас , но има и боклуци.
liliqs
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Окт 2010, 10:37

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот Bui4o Vanio » 24 Окт 2010, 19:40

Колеги, днес се проведе първия от серията протести.Всичко мина чудесно.Подготовката и представянето на ССЗБ беше на много добро ниво и искам да изкажа огромна благодарност на всички които участваха в протеста.
Благодаря за активноста на колегите от СД София, СД Бобов Дол, СД Враца,СД Стара Загора и най вече на колежките от СД Сливен които доказаха ,че са "мъжки момичета " в най добрия смисъл на думата за разлика от някои "мъже" които само приказват и пишат глупости, а когато трябва да направят нещо се изпокриха в "миши дупки". Благодаря и на колегите от ССГДОБ които също ни подкрепиха.
БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ!
Време е да вземем съдбата си в свои ръце и да защитим достойно своите права!

Напомням ви ,че протестите продължават и приканвам всички да се включим и в следващия протест на 31.10.2010 год./неделя/ на същото място и по същото време.

Само заедно можем повече , защото заедно сме по силни !
ВТОРИ ПРОТЕСТЕН МИТИНГ-ШЕСТВИЕ

КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ!ЕЛАТЕ НА 31.10.2010г. В 12:00ч. В ГРАДИНКАТА ДО МВР ДА ПОКАЖЕМ СВОЯТА РЕШИТЕЛНОСТ ДА ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА СИ! ДА ПОПИТАМЕ ГЛАСНО , ЗАЩО МП НЕ СПАЗВА ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО !ДА КАЖЕМ "НЕ" НА АБСУРДИТЕ ,"НЕ" НА ПРОИЗВОЛА НАД СЛУЖИТЕЛИТЕ!
Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ
sszb_pv@abv.bg GSM 089 2 232 965

http://sszb.eu/
Аватар
Bui4o Vanio
 
Мнения: 92
Регистриран на: 03 Сеп 2009, 16:28

Re: СИНДИКАТ НА НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ

Мнениеот leonardo » 24 Окт 2010, 22:10

Благодаря на всички колеги присъства ли на днешния протест! Скоро отново ще се видим! :!: :!: :!:
АЗ ВЯРВАМ , ЧЕ НИЕ МОЖЕМ !
Лукан Лазарски - член на САСМВР
Аватар
leonardo
 
Мнения: 100
Регистриран на: 18 Дек 2008, 20:05

ПредишнаСледваща

Назад към Синдикат на служителите в затворите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта