ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот madcop » 20 Яну 2011, 10:25

Ами не бих казал, лично аз се успокоих след първоначалната радост, и установих че този труп така или иначе вече се беше вмирисал с воня на стар десар и крадец. А той беше точно това, просто вече не е фактор, поне в правния смисъл на думата, и по-добре е да го загърбим. Проблем обаче са част от лакеите му Катя Ганева, Д. Добрев от Стражица и още няколко, които се подвизават включително и в тази тема с различни псевдоними. На тях ще кажа че са толкова малки и жалки, че дори не ги и виждаме, а на Ганева ще предам поздрави от румънските ни колеги, които тя и Рашев са излъгали преди години с членство в Еврокоп, с участието и на Мирослав Литва разбира се, което им е струвало общо 60 000 евро за присъединителни такси. Е познайте, парите са откраднати а румънците са били прецакани. Там познават Ганева и в друга :PS) "еротична" светлина като Рашев си има и баджанаци. Ама нейсе, това е просто един епизод от кариерата на този титан.
ПО-ДОБРЕ СЪС ЗНАМЕ В РЪКАТА ОТКОЛКОТО С ИБРИК НА ГЛАВАТА!!!
madcop
 
Мнения: 529
Регистриран на: 28 Дек 2008, 17:38

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот iontchev » 20 Яну 2011, 16:27

НЕКРОЛОГ ЗА ЕДИН ОТДАВНА ВМИРИСАН СИНДИКАЛЕН ТРУП - 2 Уважаеми колеги,
Новината,че един отдавна вмирисан труп е напуснал синдикалната сцена в МВР и коментарите ви около нея според мен не са повод кой знае каква радост.(За да не овонявам форума с името на лицето Емил Рашев,ще го изписвам с ЕР).Изводът е от тъжен по-тъжен: Родното ни МВР изобщо не е напускало ЧЕНГЕН (имам предвид скритото и умело управление на министерството от служителите на Държавна Сигурност - не казвам и бивши,защото те винаги си остават свързани с ДС).Случая с лицето ЕР доказва,че МВР уютно си клечи в ЧЕНГЕН,и независимо от напъните на правителството ще гледаме ШЕНГЕН през крив макарон.Ето и фактите:
1.Въпреки двата ми сигнала до министър Цветанов и сигналите ми до Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното Събрание вместо ЕР да бъде дисциплинарно уволнен,(напълно заслужено,както много други служители на МВР), затова, че на 22.12.2005г е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си 1.17 промила и е извършил ПТП като не е изпълнил задължението си за явяване на медицинско изследване,както го е написал тогавашния министър Румен Петков и го е изпратил до НПС с рег.№І-1921 от 03.02.2006г.,лицето ЕР е преназначено с министерска заповед N К-10343 от 10 септември 2010 година.С право силно възмутените служители на МВР допълниха,че ЕР е бил възстановен като служител категория "Г"!
2.По-нататък следва и друга заповед - също на министър Цветанов под номер К-12057 от 25 октомври 2010 година,според която ЕР се освобождава от работа като служител на МВР,но не за да бъде потвърдена заповедта,издадена преди четири години от тогавашния министър,а за да може ЕР да бъде тихомълком пенсиониран и да получи полагаемите му се двадесет заплатки.Освен това така той има съвсем законното право да получи почти още толкова заплатки от неизползваните си платени отпуски за времето,докато е бил в неплатен отпуск.Така се получава една крупна сумица,която ЕР ще изтръгне законно от министерството,в което служителите си купуваха хартия за принтерите от собственитв си пари.Но няма как - появили са се едни такива лоши момчета в един лош синдикат,наречен СФСМВР,които ядосват министъра,и протестират ли протестират,преставете си!Че и на връх Архангеловден,за първи път в историята на Българската Полиция,моля ви се!!Да не говорим,че и с румънски полицаи-синдикалисти се влачат,напук на чуждестранните гости за юбилея на НПС!!!Значи синдикалния Юда трябва да получи своите тридесет сребърника под формата на законно полагащите му се заплатки,който исka нека си смята колко ще получи новоизпечения служител категория "Г".Важното е,че ще ги лапне напълно законно!Нищо,че напълно законно е трябвало още през 2006 година да бъде дисциплинарно уволнен - послушкото си ги е изработил!А иначе закона в МВР е да следи кой,кога и как ходи на лекции и упражнения в Университета,както и кога точно да натисне хронометъра,когато изтекат необходимите години за пенсиониране и вироглавия полицай-синдикалист да бъде натирен законно в заслужена почивка.Или пък да бъде преместен на работа надалече от дома си,за му е осигурено време за размисъл как да се държи с началника си,докато се друса по пътищата... Така разбира и прилага на практика законите ръководството на МВР,което не е мръднало от ЧЕНГЕН,нищо че под път и над път тръбеше и раздуваше,че от раз сме в ШЕНГЕН!
3.По всеизвестни причини с отиващата си 2010 си отиде и един зам.министър.Вече нямаше кой да опъва ЧЕНГЕНСКИЯ чадър над главицата на ЕР и клетника,ще не ще,най-сетне подписа министерската заповед.Но не тази за уволнението,а за пенсионирането...
А ШЕНГЕН,уви,е все така далече!


Иван ЙОНЧЕВ
E-MAIL:iontchev_2002@yahoo.com
iontchev
 
Мнения: 29
Регистриран на: 02 Яну 2009, 14:21

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот katana1977 » 20 Яну 2011, 21:53

Ще направя необходимото въпросът да бъде разгледан на следващото заседание на ССП и МВР да даде официално становище по въпроса.
Ако наистина има сделка зад гърба на синдикална организация, ако за някой има специални привилегии и МВР е ощетено с десетки хиляди левове, това трябва да се пресече незабавно и виновните да ги удари бързия влак от Варна, без да намалява. Молбата ми е за повече конкретика, ако е възможно.
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот osobeniq » 21 Яну 2011, 17:07

Сделката е факт но не я признават.Но с действията си показват каква любов въртят.4000 хиляди полицаи са уволнени по тая заповед.Миналата година по време на отпускарския сезон му е дадено предложението да бъде възстановен на работа.Каква достойна постъпка от ръководството и жест към служител на МВР .А сега като пенсионер ще стане ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ ---на хонорар към НПС да ги съветва тях,ОГНЕБОРЕЦ и синдиката но Х.христов който в момента се оказва нелигитимен в помощ към ръководсвото на мвр и срещу колегите от СФСМВР И ССМВР.МВР НЕ ПРОЯВАВА ИНТЕРЕС КЪМ ЕДНОЛИЧНИЯ ТЪРГОВЕЦ ЕМИЛ РАШЕВ ----ПРОВЕРИХА КАЧЕСТВЕНО ВСИЧКИ НО НЕ И НПС.Приемат за нормално да получава чл внос по 2 сметки като от едната в друга банка членовете нямат информация,нямат информация и за документите внесени в СГС защо не вписва новият УС и защо вписва противоречив член от УСТАВА----чл 28 или може би ще му бъде от полза само на него ,но фкк на НПС никога не е работила в полза на членовете си.Интересни неща ще излязат и при проверка на РЕСПЕКТ хранилката на РАШЕВ.Няма какво лошо да се каже за лицето КАТЯ ГАНЕВА--секретарка,началник отдел МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО --без един сътрудник,получаваща заплата 2000 ЛВ с 400 по малко от ПРЕЗИДЕНТА НА НПС НО пък тя си докарва добре от застраховки от ЛЕВ ИНС.А в същото време не могат да върнат чл внос към дружествата който са изхарчили по ЗАПАДНА ЕВРОПА .НО това е проблем на членовете на НПС нали и те взимат такива заплати и са доволни от въпросната двойка,която работи срещу членовете си и срещу всички други служетели на МВР.
osobeniq
 
Мнения: 46
Регистриран на: 20 Дек 2008, 14:52

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот osobeniq » 29 Яну 2011, 13:37

Поздравление г-н Цветанов че намерихте начин и сили да уволните ;Дисциплинарно ; синдикалното човече--Емил Рашев.Трима министри преди вас не пожелаха да спазят закона и да си свършат работата и с това показахте че всички са равни.А сега Емчо е редно да информираш членовете си и УС а не да траеш като ............... те са длъжни да знаят.Обади се на Ани Заркова да ти направи едно последно интервю и се оттегли с достойнство ако ти е останало такова.В НПС има много достойни хора които могат да вършат тази работа честно,без манипулации,интриги правилно отчитане на финансовия ресурс.Преди да си тръгнеш обясни на членовете за проблемите в РЕСПЕКТ ---нищо че проверката много те притеснява ,за актовете от НАП,предписанията от СМЕТНАТА ПАЛАТА е може би новият УС да изисква финансова ревизия с участието на Икономическа полиция тъй като има какво да видят и чуят.Излез като мъж -ако все още си и обясни директно на членовете си какво се случва с офиса на НПС изплащан с чл. внос.Време е да напуснеш с достойнство без въвличаш стар, нов УС в твоята агония тъй като те бяха използвани,манипулирани от теб и прехвърляше цялата отговорност на тях.Въпреки отчаяното ти желание да обжалваш ЗАПОВЕДТА ЗА УВОЛНЕНИЕ сам знаеш че ВСИЧКО СВЪРШИ. СБОГОМ ЕМЧЕ.
osobeniq
 
Мнения: 46
Регистриран на: 20 Дек 2008, 14:52

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот GENTATSO » 30 Яну 2011, 16:11

Последно някой да каже РАШЕВ уволнене ли е дисциплинарно или ще прибере парите за прослужено време и невзети отпуски !?
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот InfoInfo » 30 Яну 2011, 20:43

Обезщетението за невзет отпуск се получава независимо от причините за прекратяване на служебните правоотношения, дори и при дисциплинарно уволнение.
InfoInfo
 
Мнения: 718
Регистриран на: 23 Фев 2010, 23:57

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот iontchev » 31 Яну 2011, 23:06

WANTED!!! TЪРСИ СЕ!!!
Наистина - какво става? Нима никой няма информация за президента на Националния Полицейски Синдикат дали е пенсиониран,дори и по търлъчки,или е дисциплинарно уволнен,макар само с некакви си пет годинки закъснение?!В края на краищата за НПС се каза,че е около 4 хиляди члена.В края на краищата поне те имат право да знаят,след като си плащат членския внос...
Иван ЙОНЧЕВ
e-MAIL:IONTCHEV_2002@YAHOO.COM
iontchev
 
Мнения: 29
Регистриран на: 02 Яну 2009, 14:21

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот хектор » 05 Фев 2011, 16:59

Дори Рашев да е уволнен или пенсиониран си има достойни заместници. Те продължават да харчат парите на членската си маса без дори да имат и капка срам. След дни заминава целия Управителен съвет предвождан от Катя Ганева и нейната/Рашева/ съперница Галя Димова-шеф на контролната комисия на обучение в Словакия. Много е чудно на какво ще се обучават -"вероятно как се харчат парични средства на членската маса или как се прикриват далавери чрез импровизирани ревизии с одобрението на управителния съвет".При тази вътрешна задлъжнялост от около 80000 лв.към синдикалните си дружества откъде средства за пътуване в чужбина и то не на един или двама души а на цели 10. Пита се в задачата кога ще се върнат парите на синдикалните дружества за да разполагат с тях и съответно да решат дали да остават в НПС или да го напуснат , тъй като една от целта на Рашев и неговите заместници е, като не им връща парите те да продължават да са му членска маса и парите им да влизат в касичката на НПС.
хектор
 
Мнения: 95
Регистриран на: 18 Дек 2008, 22:38

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот osobeniq » 07 Фев 2011, 10:07

Хектор, не се ли сещаш че търси подкрепа от г-н Литва заради дисциплинарното уволниние и пак ще се изкара репресиран както по времето на Р.Петков.Управителния съвет знае че трябва да връща чл внос които е изхарчил РАШКО на пак отиват за една седмица,но крайно време е председателите на дружества да вземат нещата в свои ръце тъй като послушния УС по разпореждане на рашко ще направат много нови поразии.ЕМИЛ РАШЕВ е УВОЛНЕН и не може да изпълнява повече тази длъжност-------------------ИЗВЪНРЕДЕН КОНГРЕС.ЕМЧЕ нещата този път няма да минат.Тойте хора знаят за фалшивия УСТАВ---чл 28 който противоречи с ЗМВР.Остава ти да отидеш мостовете към Ботевград и от там...............фиу.Така Икономическа няма да те разследва.
osobeniq
 
Мнения: 46
Регистриран на: 20 Дек 2008, 14:52

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот Георги Михайлов » 23 Фев 2011, 13:17

Не знам дали е уволнен или не, но взема пряко участие в избора на новите модели униформи... Отидох, видях и онемях ...
Георги Михайлов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 23 Фев 2011, 12:38

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот GENTATSO » 23 Фев 2011, 14:03

Георги Михайлов написа:Не знам дали е уволнен или не, но взема пряко участие в избора на новите модели униформи... Отидох, видях и онемях ...


Ако това наистина е вярно,/колегата ще ме извини че подлагам на съмнение написаното/ то безумията продължават, и е крайно време колегите , които плащат заплатата на това недоразумение РАШЕВ, да поискат, промяната да стане факт за да можем единни да потърсим решение на правата си .
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот Георги Михайлов » 23 Фев 2011, 14:35

Колега, може да провериш дали участвам в тази комисия или не. А колкото до вярата, там ти си решаваш.
Само изложих факт.
Георги Михайлов
 
Мнения: 19
Регистриран на: 23 Фев 2011, 12:38

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот GENTATSO » 23 Фев 2011, 15:41

Георги Михайлов написа:Колега, може да провериш дали участвам в тази комисия или не. А колкото до вярата, там ти си решаваш.
Само изложих факт.


Г-н Михайлов, предварително се извиних за това че подлагам на съмнение , няма да проверявам нищо , ако си в комисията очаквам аз и колегите ми значително повече информация за униформеното облекло . Доколкото присъствието там на пияницата Рашев , оставям на съвестта /доколкото я има / на ръководството на МВР , и доблестта на членовете на НПС.
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот iontchev » 24 Фев 2011, 10:48

Закон за МВР
Специализирана административна дирекция “Пресцентър и връзки с обществеността”
Чл. 150з. от Правилника за прилагане на Закона за МВР, приет с Постановление на МС от 15 октомври 2008 г. /Държавен вестник бр. 91, 21 октомври 2008/
1. Информира и разяснява изпълнението на функциите на министерството
2. Осигурява прозрачност и публичност на дейността на министерството
3. Анализира и систематизира публикациите в средствата за масово осведомяване на общественото мнение за дейността на министерството
4. Осъществява редакционно-издателска и културно-информационна дейност


Не му върви на читави ПиаРи на министър Цветанов и това си...В началото на януари той приведе в изпълнение заповедта на своя предшественик за дисциплинарното уволнение на един отдавна вмирисан синдикален труп и най-после Законноста и морала възтържествуваха.Е верно,че заповедта беше издадена февруари 2006,а биде изпълнена след почти 5 години,чак през януари 2011 година,но по-важното е,че министър Цветанов,който влезна в историята на Българската полиция като първия министър,при когото полицаите за първи път посрещнаха празника си Архангеловден протестирайки,отново влезна в полицейската ни история като първия министър,привел в изпълнение заповедта за дисциплинарно уволнение на синдикален полицейски лидер,при това напълно заслужено - доста дълго изречение се получи,с употребата на три прилагателни "първи",но затова пък съответства на събитията.И вместо да изпълнят функционалните си задължения съгласно Чл. 150з. от Правилника за прилагане на Закона за МВР, приет с Постановление на МС от 15 октомври 2008 г. /Държавен вестник бр. 91, 21 октомври 2008/ чиновниците от Специализираната административна дирекция “Пресцентър и връзки с обществеността” страхливо си траят.Затова най-учтиво моля дежурното им ухо във форума да ги запознае с написаното от мене и да си изпълнят задължението да осигурят прозрачност и публичност на дейността на Министерството по повод написанотоот мене и от многобройните участници във форума.
Иван ЙОНЧЕВ
iontchev
 
Мнения: 29
Регистриран на: 02 Яну 2009, 14:21

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот osobeniq » 09 Юни 2011, 22:57

Приятелят и учител на ГГ с който напоследък си контактуваше по телефона Е Рашев е поредният самотен ездач обикаляйки дружествата си опитвайки се да се спаси.Емчо хората и на теб вече не ти вярват,дължейки им невърнат чл внос за около 100000лв ще продължават да замразяват членството си. Предлагам Ви заедно с ЗВЕЗДЮ да продадете офиса на НПС и да върнете парите на хората. Ваш ФЕН ---------Александър Михайлов
osobeniq
 
Мнения: 46
Регистриран на: 20 Дек 2008, 14:52

Re: ЕТ "НПС-ЕМ. РАШЕВ" И ССМВР-ООД

Мнениеот iontchev » 16 Юли 2011, 11:37

Янето - поредната жертва на забравения вмирисан синдикален труп

Яне Янев: Министър Цветанов диктува на съда
15 юли 2011 | Правен свят | 281 прочитания | 5 коментара

Министър Цветанов дотам се е самозабравил, че вече пише решенията на съдиите от Върховния административен съд (ВАС). Това заяви в централата на партия РЗС нейният председател Яне Янев, като се позова на наистина интересен случай на почти 90 % покритие между съдебно решение на тричленен състав на ВАС и писмена защита на главен юрисконсулт на МВР Деница Люнчева. Делото е по жалба на шефа на полицейския синдикат Емил Рашев срещу уволнението му със заповед на министъра от 2006 г., изменена със заповед на министъра от 2010 г. Решението по адм. дело №2806/2011 г. е на тричленен състав на Върховния административен съд с председател Андрей Икономов и докладчик Диана Добрева.
Мотивите на съдебното решение, с което се отхвърля жалбата на Рашев срещу уволнението му, са буквално прекопирани от писмената защита на юристконсултката, очевидно по електронен път, макар че правописните и техническите грешки са поправени.
Съдии, от които "Правен свят" поиска коментар, не приемат подобно действие за скандално само по себе си – почти всеки признава, че с удоволствие би копирал мотивите от писмена защита, която според него е перфектно написана и изчерпва казуса. А повечето от горните инстанции копират части от актовете на долните – най-малко в описанието на фактическата обстановка. Съвсем друго е, признават магистрати, ако преписаните мотиви са в неправилно тълкуване на закона, неотносими към делото или пък съдът се ограничил само с тях, без да вземе отношение към аргументите на другата страна.
От централата на РЗС обаче ще искат незабавна среща с председателя на ВАС, за да му покажат двата съвпадащи документа.
Становището на министъра на вътрешните работи е дословно и пунктуално преписано в решението на ВАС, което е безспорно доказателство, че министърът диктува на ВАС, заяви депутатът от РЗС Емил Василев.
Защитникът на Емил Рашев адвокат Красимир Керезов заяви, че решението на тричлинния състав ще бъде обжалвано, затова не желае да коментира казуса по същество. Но той е категоричен, че етичната комисия на ВСС трябва да разгледа случая, защото съдебни решения се пишат според закона и според вътрешното убеждение на съдията, което не допуска прилагането на техниката copy-paste.

Яне.Яне - пак те работят и те използват за маша.....

Използвал техниката copy-paste:
Иван ЙОНЧЕВ
.
iontchev
 
Мнения: 29
Регистриран на: 02 Яну 2009, 14:21

ПредишнаСледваща

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron