малкия написа:Не мисля, че тук е място за политика - пък ако ще, наистина всичко да е политика.
Но като сме започнали, да взема да попитам.
Овчев бил крив за командировките по турската граница? Че те при Бакалов не продължиха ли? Вучков уж понамали броя на командированите, ама като гледам, при Бъчварова сме отворили нова тема по въпроса.
Нататък.
Да си спомняте случайно кога за последен път ни увеличиха заплатите? А да помните от колко време не се беше случвало?
Да имате идея кога точно български полицай и пожарникар започна да получава възнаграждение за нощен труд, за работа по време на празници, за време на разположение? Щото аз много добре помня как един министър разправяше как нощният труд в МВР нямало да се плаща, щото никога не се бил плащал.
Да имате представа над колко полицейски глави висеше като Дамоклев меч оня прословут чл. 78а, закачен им навремето от военните прокурори и съдии, задето са си вършили работата?
Да имате спомен кога отпадна от ЗМВР оная готина точка 13? Дето ни правеше от един момент нататък заложници на органа по назначаването...
Нито ми е работа, нито имам желание да се правя на адвокат на който и да е министър.
Ама с всичко, което изброих, Овчев нямаше нищо общо, така ли?
Затова пък сега вероятно Овчев седи и умува дали да придобиваме право на пенсия на 52 или на 55.
И вероятно Овчев гласи изменения в една Наредба, според които времето, прекарано в отпуск от някой, дето работи на смени, няма да се изважда от норматива му за периода? (Ако някой не е виждал проекта или не му е ясно, да поясня с две думи - здравей, отпуск, сбогом плащане на извънреден труд...)
И със сигурност тъкмо Овчев е виновен за това, че колегите от Малко Търново ще си останат на 12-часови смени. Голяма работа, че пътуват за работа 80-ина километра в едната посока, пък идва сезон и задръствания по пътищата южно от Бургас.
Най-вероятно в земетресението в Хималаите и престрелката в Куманово пак Овчев има пръст...
И още нещо ми е наистина интересно, ама пусто нямам време за ровене. Ще остане вероятно за някой друг път, ама ще си дам труда да погледна колко от нас са наричали тоя изрод Овчев така докато беше министър.
jimi79 написа:Ей голями съмпатизанти на ГЕРБ са се навъдили във форума. О гадния Овчев взе, че започна на плаща ваучерите, о супер Вучкков взе, че ги отряза, о гадния Овчев взе да плаща до 70 часа извънреден труд , нощен, празничен, о готините от ГЕРБ се чудят от какво да отрежат, инстукцийки променят само и само да не плащат. Не се спомням но не бяха ли ГЕРБ, които отрязаха СУЦ-а от четири пъти годишно на два, а май то тая година го отрязват съвсем, много са готини, признавам си, пък само как ни увиличават заплатите за пет години управление. Не ме интересува, кой управлява, гледам реално на нещата.
Двама гранични полицаи са загинали, а петима други техни колеги са ранени при катастрофата този следобед на автомагистрала „Тракия“. По информация на БНР служителите на МВР са пътували към София в микробус. Те са се връщали от командировка на българо-турската граница.
cop написа:....За незнаещите и неможещте да четат давам жокер: съществува Наредба за командировките в страната...... Там е регламентирано кое-как, кой я издава и съответно има право да я промени...... Та така, системата и ръководството на държавицата може да са до долу, но поне писаните правила все още се спазват....
cop написа:... имах предвид, че надали има толкова малоумни служители на ръководни длъжности, които да разпоредят нарушаване на Наредба на министерския съвет, защото всеки административен съд ще ги посече....
малкия написа:cop написа:... имах предвид, че надали има толкова малоумни служители на ръководни длъжности, които да разпоредят нарушаване на Наредба на министерския съвет, защото всеки административен съд ще ги посече....
Вярвай ми, има.
И спечелените дела от типа на тези, за които говориш, брой нямат...
Grishata написа:малкия написа:cop написа:... имах предвид, че надали има толкова малоумни служители на ръководни длъжности, които да разпоредят нарушаване на Наредба на министерския съвет, защото всеки административен съд ще ги посече....
Вярвай ми, има.
И спечелените дела от типа на тези, за които говориш, брой нямат...
Вярвай ми, болшинството от тези заведени и спечелени дела са от колеги излизащи в пенсия. Останалите не водят дела, те си знаят защо не водят!
Аз съм един от многото "малоумници", на които се налага да нарушават наредби на МВР, без да изпитвам угризения! Изпълняваме служебни задачи и провеждаме служебни мероприятия с повереният ни личен състав!
малкия написа:Ами няма как да ти повярвам. Познавам много от водилите дела - и за неизплатен извънреден труд, и срещу откачени наказания - и доста от тях бяха мнооого далече от пенсия. Виж, дали ще я дочакат в МВР - за това не съм сигурен.
За нарушените наредби... Ставаше дума за Наредба на МС, не на МВР, но това едва ли е от значение.
Не знам как точно ти е чиста съвестта, ако изпълняваш служебни задачи с незаконни средства. Всъщност какъв е смисълът от изпълнението на тези задачи при това положение?
И още нещо - за неизпълнение на заповед аз отнасям като минимум писмено предупреждение, а най-често - порицание. А ти?
Назад към Актуални теми и събития
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта