Ежедневни гледки

Re: Ежедневни гледки

Мнениеот guesswho » 02 Окт 2013, 15:45

лошия написа:Що спорите за глупусти????Фактите са ясни:
на пътя не можеш да кихнеш без да те снимат и съставят акт,въоражената полиция първо стреля после пита

Ми що не им съставяте актове? Въпреки, че средния английски идиот на глоба от 20 паунда която ще му сложите само ще се изсмее и ще каже "сак маа дик меейт" :) Въпроса е, че ако станем "нормални" и ги изритаме, они няма да идват тук да "почиват" ;)
guesswho

Мнениеот vargo » 02 Окт 2013, 18:00

Sir Humphrey написа:
:) Говориш смешки, защото сънародниците й се държат по тоя начин, тъй като българските власти допускат това. След като излезе от общината, тя се зачуди как е възможно човек на такъв пост да се преструва, че нищо нередно не се случва точно под носа му.

Личи си ,че си нямаш и идея относно полицейската работа и се съмнявам някога да си бил с униформа поне за един час на улицата ...иначе нямаше да повдигаш от такъв ъгъл въпроса ,камоли да пишеш небивалици !!! И на мен ми се ще колегите да реагират както в американски екшън ,да имат същото оборудване и въоръжение и по същия безкомпромисен начин нарушителите да им се подчиняват ..иначе си знаят последствията ....ама реалностите са различни ! Като става дума за чужденец особено от страна членка на ЕС -нашите служители са като спънати коне ,горе долу и по същия начин гледат и реагират ..и то не защото не могат или не искат ,ами още от време оно им е втълпено ,че чужденеца ,туриста ,в соц времената имаше и по кратко определение -"западняци" -е едва ли не богопомазана твар на която е разрешено всичко!! Айде някой да направи справка -колко акта примерно са съставени по ЗДвП на чужденци и каква е събираемостта по тези актове ? За останалото да не говорим ,за обществен ред и пр. Скоро имахме случай с една гъркиня която такъв цирк устрои че бедна ви е фантазията .Бил съм много пъти в Гърция и знам какво представлява полицията им и не ми се мисли ,ако българин се държи така как щяха да го смелят ,НО тук гащи долу ,кандърми ,викани на консули ,консулки ,преводачки ,пак кандърми.....и излагация .
Че е смотан кмета на Несебър е ясно ,но какво би трябвало да направи в случая -да забрани алкохола ,да инсталира пред всяка кръчма по един полицай -и какво от това ,или направо да вземе радикално решение и да изгони всички британски туристи -за което ще има моите адмирации ,но бизнеса ще прореве ..!!

Ми що не им съставяте актове? Въпреки, че средния английски идиот на глоба от 20 паунда която ще му сложите само ще се изсмее и ще каже "сак маа дик меейт" :) Въпроса е, че ако станем "нормални" и ги изритаме, они няма да идват тук да "почиват"

Щото няма кой да ги плаща тези актове -ти да не мислиш, че има някаква централизирана система както в другите страни -където на границата ако не си платил такса или глоба те спират до като си платиш като поп ...????Ееееее това е България бе -много си се размечтал!!!!!! :lol: :lol: :lol:
КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ МАКЕДОНЕЦ, КЕ МУ ГО ПРЕСЕЧАМ ЯЗИКОТ,
И КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ БЪЛГАРИН, КЕ МУ Я СКИНАМ ГЛАВТА“.....
Тодор Александров
Аватар
vargo

Мнениеот guesswho » 02 Окт 2013, 18:51

Е, предполагам 1-2 дни на тролея в местното районно в интимна близост с местните закопчани мангали бабаити също ще има образователния ефект на глобата. А за глобите не знаех, че няма централизирана система - защото нали примерно в Гърция като те щракне камерата за превишена скорост, си идва и честитката, и всичко...
guesswho

Мнениеот Sir Humphrey » 02 Окт 2013, 19:06

vargo написа:
Sir Humphrey написа:
:) Говориш смешки, защото сънародниците й се държат по тоя начин, тъй като българските власти допускат това. След като излезе от общината, тя се зачуди как е възможно човек на такъв пост да се преструва, че нищо нередно не се случва точно под носа му.

Личи си ,че си нямаш и идея относно полицейската работа и се съмнявам някога да си бил с униформа поне за един час на улицата ...иначе нямаше да повдигаш от такъв ъгъл въпроса ,камоли да пишеш небивалици !!! И на мен ми се ще колегите да реагират както в американски екшън ,да имат същото оборудване и въоръжение и по същия безкомпромисен начин нарушителите да им се подчиняват ..иначе си знаят последствията ....ама реалностите са различни ! Като става дума за чужденец особено от страна членка на ЕС -нашите служители са като спънати коне ,горе долу и по същия начин гледат и реагират ..и то не защото не могат или не искат ,ами още от време оно им е втълпено ,че чужденеца ,туриста ,в соц времената имаше и по кратко определение -"западняци" -е едва ли не богопомазана твар на която е разрешено всичко!! Айде някой да направи справка -колко акта примерно са съставени по ЗДвП на чужденци и каква е събираемостта по тези актове ? За останалото да не говорим ,за обществен ред и пр. Скоро имахме случай с една гъркиня която такъв цирк устрои че бедна ви е фантазията .Бил съм много пъти в Гърция и знам какво представлява полицията им и не ми се мисли ,ако българин се държи така как щяха да го смелят ,НО тук гащи долу ,кандърми ,викани на консули ,консулки ,преводачки ,пак кандърми.....и излагация .
Че е смотан кмета на Несебър е ясно ,но какво би трябвало да направи в случая -да забрани алкохола ,да инсталира пред всяка кръчма по един полицай -и какво от това ,или направо да вземе радикално решение и да изгони всички британски туристи -за което ще има моите адмирации ,но бизнеса ще прореве ..!!

Чети внимателно какво съм написал, пък после се обяснявай какъв спънат кон си. Ако използваният от мен израз "българските власти" в твоите разбирания означава българската полиция, това си е лично твой недостатък. В България съществуват всевъзможни "компетентни органи", като само един от тях е полицията. При положение, че в Слънчев бряг има очевиден проблем с реда, е въпрос на координация м/у "компетентните органи" този проблем да бъде постепенно решен и то при наличие на държавническа воля за това. Ако няма воля и целенасочени усилия, след BBC ще дойдат и ZDF и ARD и ARTE и всякакви телевизии от всякакви близки и далечни страни, ще се констатира това, което се случва в действителност, а народонаселението ще продължава да се тюхка как "Ау, излагат ни пред чужденците! Не ги е срам!"

Не е луд този който яде баницата, а този, който му я дава.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот vargo » 02 Окт 2013, 19:57

Власти ,органи ,компетентни или не ..та така и не разбрах кой трябва да се занимае с проблема и до колко самия проблем е наш ,а не на самите туристи ! Координация между органите на родна почва може да съществува само в главата на една писарушка ! Да не говорим ,че за самите органи с изключение на полицията, която все е на топа в устата и обира за благодарност плюнките-в случая в буквален смисъл -проблем няма -има разпасани ,разхайтени ,туристи ,които за десет или петнадесет дни в годината са решили да свалят задръжките и да компенсират за останалите 11 месеца и половина живуркане в среда и общество където са длъжни да имитират примерност! Проблема се решава за три дни -спира се продажбата на алкохол на непълнолетни ,на публични места и след 22.ч. след което можем да закрием комплекса или да го обявим за летувалище за пенсионери !!!
Същите мизерии британците ги правят навсякъде ,в Испания ,Турция ,Гърция където пропищяха, че им оповръщаха островите ...така,че не става въпрос за баница и пр. а за манталитета и национална черта на туриста!!
Тодор Александров
Аватар
vargo

Мнениеот ovenen » 02 Окт 2013, 20:11

Пияни туристи - голяма работа, англичаните навсякъде са такива. Ама ето това в Бг няма как да се види и да стане:
http://edition.cnn.com/2013/09/30/us/ne ... age-video/

Малко бекграунд инфо от манхатънски нашенец. Бандата с моторите е известна с проявите си моторджийска сбирщина от афроамериканци (използвам коректното название). Ама в CNN нямат право да казват нищо свързано с религиозна или етническа принадлежност, когато се касае САЩ.
ovenen

Мнениеот Sir Humphrey » 02 Окт 2013, 20:11

Един дървар имал двамина синове. Всеки път, когато отивал в гората, той водел по един от тях за помощник. Веднъж дърварят натъкмил колата и казал на синовете си:
- Хайде, момчета, идете сами в гората за дърва, а пък аз ще остана вкъщи да си отпочина, защото много се объхтах.
Момчетата се зарадвали, че им се паднал случай да отменят баща си, и подкарали колата. На излизане от къщи по-големият се обърнал назад и попитал баща си:
- Абе тате, ако ни се повреди колата, кой ще ни я поправи?
- Не берете грижа - отвърнал бащата, - ако строшите колата, повикайте неволята, тя ще я поправи.
Отишли момчетата в гората. Разпрегнали, пуснали воловете да пасат и грабнали секирите. Развъртели се. Захванали да секат. На бърза ръка насекли дърва, натоварили и претоварили колата. Впрегнали пак добичетата и потеглили назад.
Не щеш ли, насред пътя, като се спускали по едно нанадолнище, претоварената кола се засилила, блъснала хомота и строшила теглича. Двете момчета прехапали устни: ами сега как ще откарат колата с дървата? Тогава по-големият се досетил за поръчката на баща си и захванал да вика колкото му глас държи:
- Невольо! Невольо! Ела да ни поправиш колата!
Никой не се обадил.
- Невольооо! - екнал още по-силно гласът на малкия. - Ела, че загазихме!
Но гората била глуха и неволята я нямало никаква.
Смрачило се. Птиците се прибрали в гнездата си. На небето се появила бледна месечина.
- Бате - рекъл по-малкият брат, - то се видя, че тая проклета неволя няма да дойде. Кой я знае къде се е запиляла в пущинака - навярно поправя друга кола или пък лежи под някое дърво. Я хайде ние сами да си поправим колата.
- Как? - попитал по-големият. - То не е лесна работа.
- Ще отсечем нов теглич от сухо дряново дърво, ще го издяламе и готово!
Речено-сторено. Разтичали се двете пъргави момчета, намерили сух дрян, отсекли го, издялали го хубаво, направили нов теглич и го сложили на мястото на счупения.
Откарали колата у дома си.
Додето разтоваряли дървата, те разказали на баща си какво се е случило.
- Остави се, тате, насред пътя строшихме теглича. Захванахме да викаме неволята. Викахме, викахме, гърлата си продрахме, но тя не се обади, сякаш беше потънала в земята. Тогава се запретнахме сами и си направихме нов теглич, по-як от стария.
Бащата се усмихнал и рекъл :
- Ех, момчета, вие сте търсили неволята из пущинаците, а тя била при вас. Самата неволя ви е помогнала да си поправите колата. Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот dakota_ » 02 Окт 2013, 20:30

Sir Humphrey написа: Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.

Не споря,че си прав в това,което казваш,но сега ще ти разкажа един случай и ако искаш можеш да ми кажеш какво мислиш ...
Преди доста години,по времето на Живков се провеждаха занятия със запасните... В N-ския град се провежда зимен учебно-мобилизационен сбор (запас) събрани са около 1 000 човека запасни... Късно вечерта милицията ни вдигат под тревога... група от около 15-20 запасняка правят страхотен въргал в селска кръчма...поломили маси,столове...рендосали кръчмаря,кварталния се обадил по телефона в дежурната и нас буквално ни взеха от домовете да отидем да успокоим страстите и да подсигурим реда в селото... Няма да ти обяснявам какво чудо беше и какво напаране стана...Задържахме около 10 човека запасняци и ги откарахме в управлението...Докато ги стрижеше дежурния и ги подготвяхме за ареста се оказа,че това са все хора с висше образование,имаше инженер,гл.счетоводител,ветеринар... и бяха все хора около и над 40 годишна възраст... Тия хора в нормалния си живот никога не биха извършили такова нещо и никой от тях нямаше такива прояви...
Според теб какво беше накарало тези хора да се превърнат в свине и буквално да се орезилят,защото в ония години да ти лъснат "кубето",да те задържат в поделение на МВР и то на 40 годишна възраст беше като дамгосване...
dakota_

Мнениеот minavasht » 02 Окт 2013, 20:39

Интересно, тук идват около милион англичанина годишно и май не правят такива неща, поне не съм ги забелязал. Сигурно минават през някакви тестове, преди да ги пуснат тук.

Нямам време да гледам целия филм, но е вярно че не е луд, който яде баницата, а който му я дава.
Тук е престъпление да се продава алкохол на малолетни, престъпление е да нарушаваш обществения ред, както и много други неща, които видях да правят.
Когато някой извърши престъпление тук, обикновено се арестува, кара се в затвора, след това му се иска гаранция за да излезе. И да не се върне, гаранцията остава.
Всяка молитва получава отговор. Понякога отговора е "Не!"
minavasht
Police Officer US Florida

Мнениеот Sir Humphrey » 02 Окт 2013, 20:58

@dakota
1. Това, което си цитирал по-горе, не са мои думи, а думите на бащата от приказката за неволята. Туй - "само за протокола"
2. Частният случай, който ми разказваш, не ме интересува, защото тук нещата са много по-фундаментални. А именно - държавата, чрез своите овластени органи, има ли волята и силата да противостои и накаже дебилното поведение на шайка изтървани тийнейджъри, или не.

А ако на уважаемия г-н Vargo не му е станала ясна връзката м/у неговото изказване и приказката за неволята, ще обясня и по-простичко.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот vargo » 02 Окт 2013, 21:01

Когато някой извърши престъпление тук, обикновено се арестува, кара се в затвора, след това му се иска гаранция за да излезе. И да не се върне, гаранцията остава.

И тук е така , като изключим някои тънкости с гаранцията ,ама само на думи !!! Особено когато се касае за чужденец ! Търсят се преводачи въртят се телефони ,посолства се уведомяват ,все едно всяка пияна свиня от острова е с дипломатически паспорт и имунитет!! И трябва някой от тях да разбие с камък главата на местен българин ,та ръждясалите зъбни колела да се завъртят !И дори тогава кретените на острова прехвърлят вината на нас и изкарват пияната свиня едва ли не национален герой ,който е пострадал невинно и обвинен несправедливо от местните тъмни балкански субекти!!
Иначе ето ги колко струват британците и на родна територия !!!Там обаче кой им е виновен не знам !!След януари 2014 г. може пак да обвинят българите и румънците които ще залеят острова та чак ще прелее и за това милите пият от стрес и мъка !!!!
http://www.news-yambol.info/comment-new ... #f3ec14e18

Изображение

Изображение

Изображение
Тодор Александров
Аватар
vargo

Мнениеот dakota_ » 02 Окт 2013, 21:44

Sir Humphrey написа:@dakota
1. Това, което си цитирал по-горе, не са мои думи, а думите на бащата от приказката за неволята. Туй - "само за протокола"
2. Частният случай, който ми разказваш, не ме интересува, защото тук нещата са много по-фундаментални. А именно - държавата, чрез своите овластени органи, има ли волята и силата да противостои и накаже дебилното поведение на шайка изтървани тийнейджъри, или не.

А ако на уважаемия г-н Vargo не му е станала ясна връзката м/у неговото изказване и приказката за неволята, ще обясня и по-простичко.

Държавата със своите овластени органи може да се справи,но същата тази медия ще направи филм как Българската държава налага терор над мирно почиващи британски граждани... Тази медия гони на всяка цена да покаже България в отрицателна светлина и аз ти посочих колко други държави има в които се случва същото,но за там не се правят такива филми и не се срещат с кметовете на тези градове... Спомни си филма как Бг беше показана като циганска държава...
Ако полицията влезе и "маркира" тази разбесняла се шайка англичани,тогава ще се вдигне вой от Хелзинския комитет,че в Бг се нарушават правата на човека и тук във форума хора ще задават въпроси,има ли право полицията да бие...
Разбирам,че и ти както и аз милеем за онова време,когато такива неща не можеха да се случат,защото по времето на Бай Тошо милицията биеше лошо,но имаше ред...Сега е демокрация и това са плодовете на демокрацията...Тия плодове дойдоха и намериха почва у нас от Острова и от чичо Сам...
dakota_

Мнениеот Sir Humphrey » 02 Окт 2013, 23:29

Бъркаш. Изобщо не милея за времето на бай Тошо, когато милицията е правела к'вот' си иска. Та даже се благославям, че не живея в онова време. И отново повтарям, под "овластени органи" нямам предвид само полицията, опазил ме Господ. В Слънчев бряг работа имат сигурно 1/2 от овластените органи в държавата, като тези, за които се сещам от пръв поглед (наред с полицията, разбира се) са общински инспекторат, ГИТ, ДНСК, НАП, КЗП. В Содом и Гомор трябва да се излее потоп от контролни органи.
А твърденията, че ВВС не прави филми за други подобни места ги възприемам като недоказани, защото силно се съмнявам, че си проверил за това.
И не е нужно непременно полицията да "маркира" когото и да било, стига нарушителят да се подчини.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот guesswho » 03 Окт 2013, 00:43

Да задам отново аз въпроса си - чисто житейски съм ЗА да им разбиете простите тикви докато се разпаднат палките - те тия от това разбират само - като мангалите. Да, обаче следващия сезон като пристигнат само 5 кирливи руски пенсионери и раздърпани украински кифли, какво ще обясните на хората, които се изхранват от туризма тука? Аз затова ходя в Гърция, щото явно моята почивка е "пенсионерска" - обичам спокойствие, тишина... България явно се налага като евтина дестинация, дето вика човека горе - тъпите пъпчиви островни свине да компенсират 11 месеца живот на каишка.
guesswho

Мнениеот катюша » 03 Окт 2013, 07:00

Sir Humphrey написа:Бъркаш. Изобщо не милея за времето на бай Тошо, когато милицията е правела к'вот' си иска. Та даже се благославям, че не живея в онова време. И отново повтарям, под "овластени органи" нямам предвид само полицията, опазил ме Господ. В Слънчев бряг работа имат сигурно 1/2 от овластените органи в държавата, като тези, за които се сещам от пръв поглед (наред с полицията, разбира се) са общински инспекторат, ГИТ, ДНСК, НАП, КЗП. В Содом и Гомор трябва да се излее потоп от контролни органи.
А твърденията, че ВВС не прави филми за други подобни места ги възприемам като недоказани, защото силно се съмнявам, че си проверил за това.
И не е нужно непременно полицията да "маркира" когото и да било, стига нарушителят да се подчини.

Направих си труда да проверя за филм на ВВС за друго място в което да показват такива гледки и не успях да намеря такъв филм. Английският ми е на средно ниво,ако намериш такъв филм за друго място в друга държава ще се радвам да ми дадеш линк или място да го изтегля и да го гледам.
Ние (служителите на МВР) може да отговаряме само за това,което е свързано със служебните ни задължения.
Като гледам нарушителите във филма изобщо не може да става дума за нарушители,които биха стояли смирено с наведена глава пред полицейски служител и ако "маркиране" е прилагане на сила и помощни средства по ЗМВР,това ще помогне да бъдат обуздани страстите на тези пияни прасета.
катюша

Мнениеот dog » 03 Окт 2013, 08:38

Много хубав спор се развихри. С интерес ще следим сблъска на ТИТАНИТЕ. Казвам го без никаква ирония .
Лошото е винаги добре организирано,
а доброто се кара помежду си.
Аватар
dog
Изгонен

Мнениеот dakota_ » 03 Окт 2013, 08:54

катюша написа:
Sir Humphrey написа:Бъркаш. Изобщо не милея за времето на бай Тошо, когато милицията е правела к'вот' си иска. Та даже се благославям, че не живея в онова време. И отново повтарям, под "овластени органи" нямам предвид само полицията, опазил ме Господ. В Слънчев бряг работа имат сигурно 1/2 от овластените органи в държавата, като тези, за които се сещам от пръв поглед (наред с полицията, разбира се) са общински инспекторат, ГИТ, ДНСК, НАП, КЗП. В Содом и Гомор трябва да се излее потоп от контролни органи.

Направих си труда да проверя за филм на ВВС за друго място в което да показват такива гледки и не успях да намеря такъв филм. Английският ми е на средно ниво,ако намериш такъв филм за друго място в друга държава ще се радвам да ми дадеш линк или място да го изтегля и да го гледам.
Ние (служителите на МВР) може да отговаряме само за това,което е свързано със служебните ни задължения.
Като гледам нарушителите във филма изобщо не може да става дума за нарушители,които биха стояли смирено с наведена глава пред полицейски служител и ако "маркиране" е прилагане на сила и помощни средства по ЗМВР,това ще помогне да бъдат обуздани страстите на тези пияни прасета.

Катюшка,разбираш ли,че всички сме прави в случая... Sir Humphrey засяга как трябва да се случват нещата в идеалния случай и е напълно прав... В Слънчев бряг и всичко по ивицата,защото Слънчев бряг се е слял с Несебър и другите курорти около него,положението е трагично...Там живеят хора и те действително са подложени на тормоз,но съм категоричен,че без намесата на общината и на другите институции изброени от колегата по-горе не може да се реши проблема.
Полицията си върши добре работата на фона на несвършената работа на останалите институции...
Има и нещо друго,няма как да искаш да печелиш от море и да не ти мирише на пучина...
dakota_

ПредишнаСледваща

Назад към Медии, публикации, интернет