Борисов подава оставката на кабинета още днес

Re: Борисов подава оставката на кабинета още днес

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2013, 15:53

kkarakashev написа:Най-малкото по-малко депутати
Нов начин на избиране на такива. Имена и личности и гласуване за тях.
Освен ГЕРБ друг не виждам да се осмели да направи промени въз основа на такива искания - а това са искането на много голяма част от Българите.

Краси,трудно може да се свика Велико Народно Събрание...става по предложение на Президента или на поне половината народни представители и после проекта трябва да бъде гласуван от минимум 2/3 от народните представители...според мен мисия трудно възможна да се случи.
Броя на депутатите не е чак от такова значение,дали ще са 240 депутата или 120 депутата...от това няма да станем по-богати.
Нов начин на избиране (гласуване на за партии,а за личности),това също е мисия невъзможна и дори Герб не биха се съгласили с тази мисия...и това не е само в БГ така...политиката е сладка работа и на хора със собствено мнение и независими никой няма да даде да управляват ;)
dakota_

Мнениеот kkarakashev » 20 Фев 2013, 16:00

Сърбал съм им попарата и на БСП и на коалицията и на Костов. Вие повече от мен сте ги усетили. Само знам, че БСП или ДПС вземат ли властта аз и много по-млади хора си хващаме чукалата.
Аз където плуя там не целувам, ама много хора не само пак целуват ами и задник дават.
Тук всичко е обърнато наопаки. След като няма алтернатива - не сменям нещо за нищо. Прост народ сме и това е.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 17:42

dakota_ написа:Борисов подава оставката на кабинета още днес

http://www.investor.bg/ikonomika-i-poli ... es,147141/

Споделям накратко мнението си.Искрено се надявам и се моля това да не се случи!

Представи си следната ситуация.Отиват агенти на ФБР,за да извършват проверка във фабрика за уиски,за чийто собственик има данни,че извършва нарушения на закона.И по време на проверката президента Обама се обажда по телефона на шефа на ФБР и му казва:"Някакви там,не ги знам федерални ли са или данъчни ,са влезли във фабриката на Джони Уискито.Накарай ги веднага да излязат,защото съм обещал на Джони Уискито да не го закачам."И шефа на ФБР нарежда на служителите си да преустановят проверката.Но този телефонен разговор е записан и съдържанието му се изнася в медиите.Според теб ще има ли някакви последствия за президента Обама?Ще си подаде ли незабавно оставката,или няма да я подаде?И служителите на ФБР и служителите от другите правоохранителни органи дали ще уважават такъв президент и такъв шеф?И ако нещо подобно се случи в една държава примерно от Югоизточна Европа, трябва ли служителите на правоохранителните органи да са във възторг от подобен ръководител на държавата?
kermit

Мнениеот kkarakashev » 20 Фев 2013, 17:52

kermit написа:

Представи си следната ситуация.Отиват агенти на ФБР,за да извършват проверка във фабрика за уиски,за чийто собственик има данни,че извършва нарушения на закона.И по време на проверката президента Обама се обажда по телефона на шефа на ФБР и му казва:"Някакви там,не ги знам федерални ли са или данъчни ,са влезли във фабриката на Джони Уискито.Накарай ги веднага да излязат,защото съм обещал на Джони Уискито да не го закачам."И шефа на ФБР нарежда на служителите си да преустановят проверката.Но този телефонен разговор е записан и съдържанието му се изнася в медиите.Според теб ще има ли някакви последствия за президента Обама?Ще си подаде ли незабавно оставката,или няма да я подаде?И служителите на ФБР и служителите от другите правоохранителни органи дали ще уважават такъв президент и такъв шеф?И ако нещо подобно се случи в една държава примерно от Югоизточна Европа, трябва ли служителите на правоохранителните органи да са във възторг от подобен ръководител на държавата?

Това и там го има 100%, само където са взели мерки да не стане пишман сеир за народа ;)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 18:03

kkarakashev написа:
kermit написа:

Това и там го има 100%, само където са взели мерки да не стане пишман сеир за народа ;)

Недей да си толкова сигурен.Най-голямата афера в САЩ е "Уотъргейт",когато хора от щаба на Никсън подслушваха незаконно представители на опозицията.И въпреки,че не беше доказано участието на Никсън той веднага си подаде оставката.Бил Клинтън го направиха за резил пред цял свят за една свирка.Двете дъщери на Буш ги наказаха с общественополезен труд,защото са пили по една бира,а са нямали навършени 21 години,минималната възраст,при която е разрешено да се пие алкохол в САЩ.И Буш,който тогава беше президент нищо не каза и публично се покая,че не е упражнявал контрол над тях.
kermit

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2013, 18:07

kermit написа:

Как да си представя тази ситуация в Америка,като там важи правилото,че всеки е невинен до доказване на противното и при задържане се четат едни права на задържания и ако не са прочетени ареста е незаконен... Някак странно звучи в Америка да се случат такива беззакония,но може да си представим какво би се случило в България в такъв случай разигран от в-к "Галерия" и включващ Премиера Борисов и т.н Мишо - Бирата.
Ти си разследващ полицаи и на теб ти се пада да разследваш един такъв казус,какво би направил ако имаш флашката със записания разговор,дават ти я журналисти от жълт вестник,които казват,че някой я пуснал в пощенската кутия на редакцията и твърдят,че този разговор е автентичен и се води между Премиера и шефа на митниците... Правиш проверки на обажданията в разпечатките на телефоните на двамата "заподозрени" установяваш,че са говорили един с друг,но продължителността на разговора не съвпада по време с нито един от проведените разговори...
Манипулиран ли е разговора,не е ли манипулиран... почваш да редиш боб и да се чудиш... В същото време си юрист и знаеш какво "доказателство" са телефонните разговори и какво казва Закона за специалните разузнавателни средства... В крайна сметка,като юрист би ли се занимавал с нещо което закона го квалифицира като уйдорма...
dakota_

Мнениеот ovenen » 20 Фев 2013, 18:15

Споко, няма драма, то всеки знае, че няма БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ, НДСВ и т.н. Има само БКП и край няма и няма и да има. Аз си спомням от лекциите по политология, че когато партиен лидер каже "не искам власт", "партиите следва да се оттеглят" и т.н. - значи или ви лъже или е много ви лъже. Това си спомням. Дали е Бойко, Меглена, Станиш, Слави или който и да е, има закон железен - следва да си или бивш партиен/комсомолски или дете на партиен/комсомолски. Това е, айде на бас кой ще бъде следващ премиер?
ovenen

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 18:16

dakota_ написа:
kermit написа:

Как да си представя тази ситуация в Америка,като там важи правилото,че всеки е невинен до доказване на противното и при задържане се четат едни права на задържания и ако не са прочетени ареста е незаконен... Някак странно звучи в Америка да се случат такива беззакония,но може да си представим какво би се случило в България в такъв случай разигран от в-к "Галерия" и включващ Премиера Борисов и т.н Мишо - Бирата.
Ти си разследващ полицаи и на теб ти се пада да разследваш един такъв казус,какво би направил ако имаш флашката със записания разговор,дават ти я журналисти от жълт вестник,които казват,че някой я пуснал в пощенската кутия на редакцията и твърдят,че този разговор е автентичен и се води между Премиера и шефа на митниците... Правиш проверки на обажданията в разпечатките на телефоните на двамата "заподозрени" установяваш,че са говорили един с друг,но продължителността на разговора не съвпада по време с нито един от проведените разговори...
Манипулиран ли е разговора,не е ли манипулиран... почваш да редиш боб и да се чудиш... В същото време си юрист и знаеш какво "доказателство" са телефонните разговори и какво казва Закона за специалните разузнавателни средства... В крайна сметка,като юрист би ли се занимавал с нещо което закона го квалифицира като уйдорма...

Хайде сега.Досега съм си изградил високо мнение за теб и честно казано не вярвам,че това ,което пишеш наистина го мислиш.И двамата знаем,че такъв разговор се е състоял.Тук не говорим за доказателствен материал-както сам знаеш истината е една,а да се докаже какво се е случило е съвсем друга тема.Такива индивиди губят моето уважение и няма как да гласувам за такива.А и някак си не върви да си бил съдружник с Везира и тем подобни фигури от подземния свят и същевременно да се правиш на борец против престъпността.
kermit

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 18:17

ovenen написа:Споко, няма драма, то всеки знае, че няма БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ, НДСВ и т.н. Има само БКП и край няма и няма и да има. Аз си спомням от лекциите по политология, че когато партиен лидер каже "не искам власт", "партиите следва да се оттеглят" и т.н. - значи или ви лъже или е много ви лъже. Това си спомням. Дали е Бойко, Меглена, Станиш, Слави или който и да е, има закон железен - следва да си или бивш партиен/комсомолски или дете на партиен/комсомолски. Това е, айде на бас кой ще бъде следващ премиер?

Няма ли да черпиш?"Любимия" на всички военни Ньойски вече не ви е министър.
kermit

Мнениеот bega4kata » 20 Фев 2013, 18:21

Уйдурма е това за Бирата, ама само защото ставаше дума за премиеро...я да беше на топа на устата някой друг,особено пък някой в системата на МВР....Щяха да го разчекнат от разследвания и проверки, едно дисциплинарно уволение на първо време ей тъй, най- малкото за да се покажат какви са мамини сладки непримирими борци срещу престъпността.
Достатъчно издънки и изцепки за 4 години, даже повече от достатъчно, дори и на финала не изневери на себе си и се изсухли като пръдня от гащи и остави другите да се оправят с кашите, които забърка. Явно само с лъжи, настройване на едни прослойки срещу други и рязане на лентички държава не се управлява и не се гради работеща икономика.
Празна раница не пази граница, уважаема г-жо Министър!
Аватар
bega4kata

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2013, 18:28

kermit написа:Хайде сега.Досега съм си изградил високо мнение за теб и честно казано не вярвам,че това ,което пишеш наистина го мислиш.И двамата знаем,че такъв разговор се е състоял.Тук не говорим за доказателствен материал-както сам знаеш истината е една,а да се докаже какво се е случило е съвсем друга тема.Такива индивиди губят моето уважение и няма как да гласувам за такива.А и някак си не върви да си бил съдружник с Везира и тем подобни фигури от подземния свят и същевременно да се правиш на борец против престъпността.

Нямам как да не са се състояли многоженство разговори между Премиера и шефа на митниците...какво е било тяхното съдържание и дали този разговор е автентичен не мога да твърдя... Не съм гласувал за Герб на парламентарните избори,но това не ми пречи да одобрявам работата на Премиера Борисов и да твърдя,че министър Цветанов до момента след Преврата през 1989 год. е в топ три на най-добрите министри на вътрешните работи (Христо Данов,Николай Добрев и Цветан Цветанов).
С министър Цветанов се работи лесно и спокойно и до момента никой не ни спира да работим по всички случаи...не мога да кажа това за предното управление,когато се е случвало да ни спират с обаждане "от горе" и да ни пречат да работим.
dakota_

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 18:35

dakota_ написа:
kermit написа:Хайде сега.Досега съм си изградил високо мнение за теб и честно казано не вярвам,че това ,което пишеш наистина го мислиш.И двамата знаем,че такъв разговор се е състоял.Тук не говорим за доказателствен материал-както сам знаеш истината е една,а да се докаже какво се е случило е съвсем друга тема.Такива индивиди губят моето уважение и няма как да гласувам за такива.А и някак си не върви да си бил съдружник с Везира и тем подобни фигури от подземния свят и същевременно да се правиш на борец против престъпността.

Нямам как да не са се състояли многоженство разговори между Премиера и шефа на митниците...какво е било тяхното съдържание и дали този разговор е автентичен не мога да твърдя... Не съм гласувал за Герб на парламентарните избори,но това не ми пречи да одобрявам работата на Премиера Борисов и да твърдя,че министър Цветанов до момента след Преврата през 1989 год. е в топ три на най-добрите министри на вътрешните работи (Христо Данов,Николай Добрев и Цветан Цветанов).
С министър Цветанов се работи лесно и спокойно и до момента никой не ни спира да работим по всички случаи...не мога да кажа това за предното управление,когато се е случвало да ни спират с обаждане "от горе" и да ни пречат да работим.

И аз имам високо мнение за Цветанов.Но пък приятеля на Джони Уискито и Везира изобщо не ми допада.И докато той е начело на тази партия тя няма да получи моя глас.А и не е ли обидно да да се изкажеш по адрес на вицепремиера :"Той довчера ми носеше папките"?На теб приятно ли ще ти е ако си бил на по-ниска длъжност,сега си станал началник на РУП и директора на ОД на МВР каже на всеослушание:"Дакота довчера ми носеше папките,сега съм го направил шеф"?
kermit

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2013, 18:46

kermit написа:
dakota_ написа:

И аз имам високо мнение за Цветанов.Но пък приятеля на Джони Уискито и Везира изобщо не ми допада.И докато той е начело на тази партия тя няма да получи моя глас.А и не е ли обидно да да се изкажеш по адрес на вицепремиера :"Той довчера ми носеше папките"?На теб приятно ли ще ти е ако си бил на по-ниска длъжност,сега си станал началник на РУП и директора на ОД на МВР каже на всеослушание:"Дакота довчера ми носеше папките,сега съм го направил шеф"?

Ти само не оставяй с впечатлението,че те убеждавам да гласуваш за Герб,опази Боже до момента такова нещо не ми се случвало за никоя партия и не бих го направил за никой... Всеки сам прави своя избор за да не казва после,че се е подвел по чужд акъл...
Това за кой е носил папките на Премиера съм го изпуснал,но ако е истина,няма нищо обидно в това да носиш на някой папките... Ако на мен ми каже такова нещо моя Директор и ако наистина съм му носил папките,не виждам повод да се обидя...Аз съм почнал на работа с носене на "папки" разбирай с патрулната работа,стоял съм в празничен ден дежурен с каска,противогаз и автомат (преди години така се даваше дежурство пред ОУ на МВР) няма срамен труд...
Апропо при мен една дознателка ми е носила папките в канцеларията,беше деловодителка в РУП ...Понякога докато си пием кафето (което аз й правя) й напомням как ми е носила папките и как съм я шилосвал да върви да се изучи,поне да носи папките на прокурорите ;)
dakota_

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 18:57

Е лошо няма -заздравяваш отношенията със състава ;) То и аз наскоро чух една колежка да казва на директора,че като се била омъжила не си била сложила катинар ;) Но се отклонихме от темата.Та мисълта ми е,че не може да има моя респект човек,който нарежда на служители на правоохранителни органи да не извършат проверка на бизнесмен,за когото има данни,че нарушава закона.
kermit

Мнениеот Sir Humphrey » 20 Фев 2013, 19:16

Едно много добре синтезирано описание що е то парламентарна демокрация от европейски тип и защо управлението на ГЕРБ е нейна противоположност. Няма да цитирам кой го е написал, защото може да предизвикам предразсъдъци, а ми се иска да го прочетете непредубедено:

Няма нищо по-опасно от събирането на всички власти в една. А още по-опасно е събирането на всички власти в едно човешко тяло. И няма по-грозна и стряскаща публиката гледка от падането на такова тяло. Това видяхме с оставката на Тялото Борисово. Властта, овеществена в едно – макар огромно – тяло счупи тялото. С което отново се убедихме в правотата на тезата, изказвана от всички прозорливи мислители от Марк Аврелий до Лорд Актън – че тежестта на властта е прекалено голяма, за да бъде носена от един човек. Счупва човека и така счупва себе си. Счупвайки себе си, счупва реда в обществото.

За да има траен ред, властта в модерните страни е максимално разпръсната из обществото. Не само трите основни власти са разделени. Парчета власт има и другаде – в медиите, гражданското общество, местните общности, партиите, църквата, финансовите борси и пр. При тази конструкция властта е изградена като къщичка от Лего – от много парченца, всяко от които си има собствена форма и граници, и влиза на определено място в общата конструкция. Всяко парченце си върши работа в крепежа на цялото, а когато някое парче се счупи, това не срутва всичко. Парченцето се вади, ремонтира – или заменя с ново – и се слага обратно в конструкцията. Тя остава.

За да съществува такава стабилност са направени институциите, процедурите, правилата, протоколите и ритуалите, чрез които се упражнява властта. Всички те са без-личностни и без-телесни – спрямо тях всички индивиди са еднакви и те се отнасят към всички еднакво. Всичко е без-лично; и всяко действие се обяснява не със замесените личности, а с прилаганите правила.

Властовата конструкция, изградена от Бойко Борисов бе във всичко противоположна на това. При него всичко беше лично – ще рече, действията на властта зависеха лично от него и бяха различни според личностите, към които се отнасяха. Ако си Мишо Бирата – не те проверяват. Ако не си – проверяват те. Ако си Цеко Минев – подаряват ти Пирин; ако не си – и ливада няма да видиш. Независимо от това, какво пише в законите, правилата, процедурите и протоколите.

Принципът "всичко е лично" ликвидира институциите

От инструменти на без-личностните правила, те бяха превърнати в инструменти на личната воля на Бойко Борисов и на неговото обкръжение. Така се разпадна редът в обществото – и всеки възможен ред зависеше само от намесата на Тялото. Ако не ти плащат заплати – идва Тялото и ти ги носи. Ако са ти височки цените на тока – идва Тялото и уволнява ценовия регулатор.

В крайна сметка, след като обсеби и президентската, и съдебната, и медийната, и икономическата власт, Тялото Борисово пое в себе си цялата възможна власт. Отстрани това изглеждаше като непреодолима сила. А всъщност беше непреодолима слабост. Защото от този момент нататък се оказа, че всички проблеми в страната и извън нея стават проблем на Тялото – влизат в него като заболяване на някакви негови органи. И всеки възникнал проблем поставяше под въпрос цялото Тяло – нещо, напълно невъзможно при конструкция на властта като къщичка от Лего, в която всяка счупена част се вади и поправя без рухване на всичко останало.

Затова за огромно изумление на самия Борисов не сработи тактиката на хвърляне на глави в тълпата. Никакви министерски глави не впечатлиха никого, защото всички бяха свикнали, че има само едно Тяло. И се разсърдиха именно нему. Отнеха му правото да ги въплъщава в себе си. Докато правиха това – миналата неделя – Борисов ритал мачле... А можеше, ако беше онова, което дълго време изглеждаше, да излезе на площада и направи поне опит да убеди хората да останат въплътени в Тялото Борисово.

Хората напуснаха Тялото и всичко рухна. Институциите, чрез които властта по принцип поддържа реда, вече отдавна не съществуваха, тъй като бяха смлени от стомаха на Тялото. И докато Тялото си мислеше, че с отпадането на институциите цялата власт е отишла в него, тя бе отишла съвсем другаде. Беше се върнала в хората. И когато те си тръгнаха, си взеха властта.

Тялото рухна, тъй като вече нямаше нито институции, нито хора, които да му дават власт.

А останал без власт, Бойко Борисов се разкри като онова ограничено човешко същество, което винаги е бил – неуверено, но наперено; боязливо, но фукливо; неграмотно, но пък по махленски симпатично. В комбинация с властта, тези му качества го правиха да изглежда като Крали Марко. Лишени от власт, те се превърнаха само в минуси.

Връщане назад няма. Защото, докато има демокрация, такова връщане може да стане само с помощта на една от нейните институции – политическата партия. А докато Борисов унищожаваше институциите на властта, той не успя да направи от ГЕРБ институцията "партия".
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот dakota_ » 20 Фев 2013, 19:18

kermit написа:Е лошо няма -заздравяваш отношенията със състава ;) То и аз наскоро чух една колежка да казва на директора,че като се била омъжила не си била сложила катинар ;) Но се отклонихме от темата.Та мисълта ми е,че не може да има моя респект човек,който нарежда на служители на правоохранителни органи да не извършат проверка на бизнесмен,за когото има данни,че нарушава закона.

Слугувам на състава за да върви работата... Гледай като цяло как се справя един човек с работата си и това трябва да ти бъде водещото в преценката...Ако "кривнеш" с някоя прокурорка някъде,това ще те направи ли лош съпруг и ще бъде ли повод да ти падне авторитета на човек уважаващ и обичащ децата си... Няма безгрешни хора,казвал съм го и друг път,че само Един е безгрешен и Той не е сред нас... Предните преди да дойде Герб на власт изгубиха мярката,нямаше нищо с лика и прилика при тях... За мен няма лошо,ако бъркаш мед да си оближеш пръстите...лошо е когато се самозабравиш и забравиш,че трябва и е твое задължение да се погрижиш и за тези,които са те пратили там и са ти дали възможност да бъркаш в кацата с меда...
Така разбирам нещата и така мисля...може да греша,но кой човек е безгрешен...
dakota_

Мнениеот kermit » 20 Фев 2013, 19:36

http://www.mediapool.bg/%D0%B4%D0%BD%D0 ... 03138.html

Виж какво е щяло да стане днес.50 процента увеличение!!!!!!Не можа ли един ден да изчака и тогава да подаде оставка :lol:
kermit

ПредишнаСледваща

Назад към Медии, публикации, интернет