Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот Lord » 21 Юли 2009, 18:43

Цветан Цветанов обещава вдигане на заплатите в МВР
21 Юли 2009

"В оптимален срок ще се начертаят реални стъпки за доближаване на възнаграждението на служителите в МВР с това на останалите звена в правозащитната система. Това заяви във вторник номинираният за МВР-министър в бъдещия кабинет на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за БТА.

В момента средната брутна заплата сред служителите на средно ниво в министерството е около 700 лева. На този фон заплатите в прокуратурата и следствието започват от 1200 лева. Подобни възнаграждения взимат и в ДАНС. Ниските заплати и лошата материална база във вътрешното министерство предизвика серия от мълчаливи полицейски протести в началото на тази година.

Той обаче не се ангажира с конкретни срокове за повишаване на заплатите. По думите му подобряването на материалната база ще бъде обвързано с възможностите на държавния бюджет..."


Ние възможностите на бюджет 2009 ги знаем - за МВР бюджетната година приключва около края на юли, ако няма преразглеждане на закона за държавния бюджет, така че колеги не възлагайте някакви надежди за настоящата година.

Целият материал тук: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=154607&srcpos=7
Аватар
Lord
 
Мнения: 1214
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:30

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот osata » 21 Юли 2009, 21:16

Година и нещо преди това изказване един министър - Миков се казваше каза нещо подобно :)

Добре че Цветанов не е ВЪЗДУХАР И ПАЛЯЧО като Миков, добре че е МЪЖКАР и надявам се да му върви по вода с управлението на сложната машина МВР !!!

Успех !
Аватар
osata
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 28 Дек 2008, 14:02

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот rspab03 » 21 Юли 2009, 23:28

Е как бе Оса,измисления герой ММ се гордее в днешната преса,че единствено в МВР заплатите са увеличени с 5 процента.С чужда пита помен прави...
Ние желаем силно и работещо МВР ! Не само за нас, а за всички около нас !
Аватар
rspab03
 
Мнения: 315
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:13

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот ntvladimirov » 22 Юли 2009, 06:10

Наследството е невероятно!


http://www.standartnews.com/news/detail ... %82%D0%B8-

Замразяват бюджетните заплати!

[Заплатите на чиновници във фризера и догодина!
[/size]
Необходимо е съкращаване на разходите с 2 млрд. лв.


вторник, 21 юли 2009

София

Заплатите в бюджетния сектор за съжаление може би няма да могат да нарастват през 2009 г., а може би и през 2010 г., тъй като няма икономическата предпоставка за това, заяви по БНТ депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов. Той е спряган за зам.-министър на финансите, който ще отговаря за бюджетните разходи.

През последните месеци забелязваме замразяване на средния осигурителен доход, в момента цялата икономика замразява разходите си за възнаграждения, каза Горанов. Някои оценки показват, че брутният вътрешен продукт се е върнал на нивата от 2007 г., което е реален спад на икономиката. В този смисъл възнагражденията трябва временно да изчакат да ги догони ръстът на икономиката, смята Горанов.

Ако събирането на приходите се запази със същите темпове, неизпълнението на бюджета до края на годината ще надхвърли 5,5 млрд. лв., каза Горанов. Заложените буфери в бюджета са за не повече от 3-3,5 млрд. лв. Остава дупка от над 2 млрд. лв., която, ако не се предвидят ограничения в разходите, при БВП от 65-66 млрд. лв. означава дефицит от 3% от БВП.

Най-голямото предизвикателство ще бъде да се запази размерът на фискалния резерв като гаранция за стабилност на цялата финансова система, заяви Горанов. Другото предизвикателство ще е да гарантираме изпълнението на основните социални функции на държавата, допълни той. Поели сме ангажимент, че разходите за образование няма да бъдат намалявани над обявеното от закона ограничение до 90%, каза Горанов. Всеки един министър трябва да направи много сериозен преглед на финансовото състояние на ведомството си, тъй като бюджетът за 2009 г. е формален - има огромна разлика между действителното финансово състояние на държавата и финансовия план, разписан в "Държавен вестник", допълни той.

Прословутата формула 3-5-8 на тройната коалиция наложи раздуване на много звена и структури, като минем през зам.-министри, зам. областни управители и свършим със създаването на агенции и звена, само и само да има съответните постове. Ще бъде извършен много сериозен анализ на дублиращи се функции на административни звена, ще има орязване на звена, които са загубили своите функции с времето, обясни Горанов.
Николай Владимиров
Щастлив Пенсионер.

див човек и силен ветар ништо го не спира
Аватар
ntvladimirov
 
Мнения: 975
Регистриран на: 22 Май 2009, 20:51

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот Shadow » 22 Юли 2009, 14:06

Стига с гръмки фрази ,лозунги и обещания!
Машината т.е. фирмата има нужда от добър мениджър!
Пари има въпроса е в тяхното правилно управление!
Дано ЦЦ се справи.....
Всяка случайност е скрита форма на необходимост!
http://www.vbox7.com/play:24bf8b79
Shadow
 
Мнения: 331
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:35

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот osata » 22 Юли 2009, 22:08

rspab03 написа:Е как бе Оса,измисления герой ММ се гордее в днешната преса,че единствено в МВР заплатите са увеличени с 5 процента.С чужда пита помен прави...


Миков за мене е ВЪЗДУХАР.
Този човек ако има малко самочувстие и самопознание, ще се скрие в мишата си дупка и няма да се покаже повече.
Само да си види ПРАЗНИЯ ПОГЛЕД и ЕХИДНАТА УСМИВКА и да сезамисли - АБЕ, АЗ КАКЪВ АВТОРИТЕТ ИЗЛЪЧВАМ ?!!!

ДАЙ НА ГЛУПАКА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА - хората са го казали отдавна, ама то на банкетите не си четат книжки.
Аватар
osata
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 28 Дек 2008, 14:02

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот гаргамел » 29 Юли 2009, 00:50

Колеги,
Приемаме, че в момента няма начин за увеличение на ЗАПЛАТИТЕ.
Има обаче друг начин за получаване на допълнителни възнаграждения - увеличение на парите за храна , увеличение на парите за дрехи , антикорупционни... и всякакъв друг вид премии , които не са обвързани пряко със заплатата , за които не се плащат осигуровки и т.н и т.н.
И тогава никой не може да каже : " Вдигнаха заплатите на полицаите с 30 % въпреки икономическата криза "...защото няма да е вярно...заплатите ще са си старите.
Друг е въпроса , че един ден ще вземаш ниска пенсия , защото са те осигурявали на ниска заплата :D :D :D
Аватар
гаргамел
 
Мнения: 80
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:51

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот stenka » 31 Юли 2009, 18:34

Защо да не се вдигнат заплатите.Нали за това се борихме и гласувахме.И след изборите пак същото-работа,работа и то без пари.Съдебната система и ДАНС си взимат големите заплати,а ние си оставаме само с мечтите.Плавното покачване на заплатите следващите 2-3 г.не е ли същото протакане както при предишните управляващи,с цел осигуряване на спокойствие за мандата.А той е само 4 г.Или това,че е заявено от друг министър ще нахрани децата ни и ще заживеем по-достойно с миерните си заплатки? За мене все едно кой го казва,след като няма да се подобри финансовото ни положение!
stenka
 
Мнения: 123
Регистриран на: 17 Яну 2009, 06:36

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот sandokan » 01 Авг 2009, 19:07

Как да стане като комунягите си " взеха " бюджетния излишък ? Имало" дупка " в бюджета-глупости ! Дупката се нарича КРАЖБА ! Виновни няма да има. Заплатите ще ги вдигнат когато Мургина и Меджедиева върнат откраднатото т.е НИКОГА. ;)!
sandokan
 
Мнения: 194
Регистриран на: 18 Дек 2008, 15:24

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот lubo7 » 01 Авг 2009, 20:06

от Lubo7 Преди да бъдат вдигнати заплатите на служителите във МВР , трябва да се види какво не е плащано досега.В РСПБС до ден днешен, не е изплащан инзвънреден труд по време на дежурство,а той е за четири тримесечия между 800 и1000 лв.За порциона от 30 лв. нямам коментар . А защитните предпазни средства по инструкций и срок на годност са изтекли преди много години.Противоотровни храни-кисело мляко не е давано никога. Трябва да отпадне като член от ЗМВР.На практика излиза ,че ПОЖАРНИКАРЯТ не работи във вредни и опасни условия на труд.Единствено служителите от АЕЦ Козлодуй работят в много "вредни условия"".Техниката минава на тех.преглед "незнайно как".Цялата отговорност е прехвърлена върху служителите от най ниските категории Е и Д.Има доста неща за които може да се напише,Но това са малкото неща с които трябваше да се справят съответните ръководители на Областно и Държавно ниво. Не трябва да забравяме ,че всичко хубаво което не се е случило е заслуга на старите синдикати във МВР- НСП "Огнеборец".А желание да служат до 60г. във ПОЖАРНАТА бол, стига да не ходят на пажар.Хубаво ще бъде ,ако новият Министър ВР се запознае, по обстойно със работата на всяко едно звено във системата на МВР.Нека и СФС има предвид ,че тези 60г. ще са в ущърб на много от служителите в мвр.
lubo7
 
Мнения: 24
Регистриран на: 26 Мар 2009, 18:37

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот GKrIvan » 01 Авг 2009, 22:55

Любо,никой не говори задължително 60 г.,а възможност която и сега действащият закон дава,който е навършил годините съгласно КСО и сам си подаде молба моля има възможност,въпроса е друг,не те да решават по незнайни критерии кого ще държат на работа и кого ще освободят,не може от цяло РУ да освободят само 1 човек на 45 г. само и единствено на практика,че се занимава със синдикална дейност и поставя неудобни въпроси защо директора на ОД нарушава инструкции издадени от самото МВР,при положение,че има доста по-възрастни от него.Как мислиш какъв е критерият за освобождаването му,това,че не си е свършил работата или това,че не е удобен на управляващите и и мъти водата и настройва служителите срещу тяхната некомпетентност. А за каската за СЯ трябваше да я изпишете и да и я подарите,тяхната политика към МВР беше като каската на колегата ,пострадала от пожар и от тяхното безхаберие.
МЛАД ПЕНСИОНЕР
Аватар
GKrIvan
 
Мнения: 1508
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:16

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот огнената ръка » 06 Авг 2009, 18:10

Колеги,вярвам на Цветанов!!! Няма нищо общо със свинския грип,който го предшестваше!!! :)
огнената ръка
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Авг 2009, 17:14

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот Shadow » 07 Авг 2009, 08:29

kl) Не е нужно 50% увеличение на заплатите! Не Е!
Да заплащат извънредния и празничен труд,да осигурят транспорт/пари за такъв,макар и личен/ до работното място.Да се увеличат парите за храна.
Е те от там ще ни дойде и увеличението.
На кой му стигат в момента?
За това да се мисли ,а не за 50,60,30,100%.Всяко нещо с времето си.Държавата ни милата е достатъчно изсмукана последните 4 години.От къде да ги вземат новите управници?Колкото и голямо желание да имат едва ли биха се справили на този етап.За това да се започне със социалния пакет и после да се мисли за други увеличения.
Така мисля аз по-простичкия/не висшист/ полицай.Мнението е лично и не ангажиращо.
;)!
Всяка случайност е скрита форма на необходимост!
http://www.vbox7.com/play:24bf8b79
Shadow
 
Мнения: 331
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:35

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот dinkovm » 07 Авг 2009, 12:33

Shadow написа:kl) Не е нужно 50% увеличение на заплатите! Не Е!
Да заплащат извънредния и празничен труд,да осигурят транспорт/пари за такъв,макар и личен/ до работното място.Да се увеличат парите за храна.
Е те от там ще ни дойде и увеличението.
На кой му стигат в момента?
За това да се мисли ,а не за 50,60,30,100%.Всяко нещо с времето си.Държавата ни милата е достатъчно изсмукана последните 4 години.От къде да ги вземат новите управници?Колкото и голямо желание да имат едва ли биха се справили на този етап.За това да се започне със социалния пакет и после да се мисли за други увеличения.
Така мисля аз по-простичкия/не висшист/ полицай.Мнението е лично и не ангажиращо.
;)!


"Лично", "Простичко" , но правилно и единствено възможно за момента. Споделям мнението.
Може да си добър човек и без да си полицай , но за да си добър полицай е задължително да си добър човек.

http://www.vbox7.com/play:ab83519d
Аватар
dinkovm
Инструктор
 
Мнения: 779
Регистриран на: 18 Дек 2008, 17:41

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот ntvladimirov » 07 Авг 2009, 12:35

Колега Shadow не жали държавата.Тя ни е длъжница и на нас и на семействата ни. Питал ли си се защо се получава така че всеки идин от нас като се пенсионира е със все още неизплатен заем, колко от нас след пенсиониране не се ловят на поне още една работа за да помагат на семеиния бюджет. То стана банално да се сравняваме с колегите по света но се ми се струва че в другите държави не е като при нас. Така че тя нашата държава до ден днешен не е помислила качествено за служителите си. Говоря не само за полицайте а и за останали те държавни служители. Ако знаеш само колко министри съм сменил. И всеки като дойде започва с увеличението на заплатите и завършва с навлечената омраза на редовите полицай. Естествено сега недеждата ми е по голяма защото досега не сме имали и министър и премиер бивши полицай. А ДАНО!
Николай Владимиров
Щастлив Пенсионер.

див човек и силен ветар ништо го не спира
Аватар
ntvladimirov
 
Мнения: 975
Регистриран на: 22 Май 2009, 20:51

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот boban » 07 Авг 2009, 15:14

Колеги нека все пак се съобразяваме и с възможностите на държавата.От този месец например намаляват заплатите на унгарските полицаи с 10% а на латвийците с 20% ние просто за сега не знаем какво е криза
boban
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Фев 2009, 14:56

Re: Вдигане на заплатите - "в оптимален срок"

Мнениеот ntvladimirov » 07 Авг 2009, 20:36

Колега boban ти ходил ли си в Унгария. Аз съм ходил и в Унгария и в Тогавашна Чехословакия. И двете държави са сто години пред нас . Така че и със 20 и с 30 процента да им намалят заплатите за тях е нищо. И все пак държавата не я жали. Не знам от кога служиш но ако ти кажа аз колко извънредни часове съм дал за охрана на масови мероприятия сигурно ще припаднеш. И държавата не ми е дала и 1/един/ лев. Така че сега е време да ни върне това което ни дължи от десетки години насам.
Николай Владимиров
Щастлив Пенсионер.

див човек и силен ветар ништо го не спира
Аватар
ntvladimirov
 
Мнения: 975
Регистриран на: 22 Май 2009, 20:51

Следваща

Назад към Предстоящи събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта